Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Klimaat en sociale rechtvaardigheid

Debat met o.a. Marjan Minnesma (Nederlandse Klimaatzaak)

deBuren is een huis dat drijft op openheid en verbeelding, maar we zien ons nu genoodzaakt de harde realiteit te omarmen en voor langere tijd de deuren te sluiten. We annuleren al onze publieksactiviteiten tot en met eind april 2020. Iedereen die een kaartje kocht, krijgt binnenkort het geld teruggestort.
 

Denktank Minerva publiceerde onlangs een boek waarvan de titel verwijst naar een van de meest urgente kwesties van onze tijd: Klimaat en sociale rechtvaardigheid. 

Hoe kan de economische transformatie die noodzakelijk is om de klimaatdoelstellingen te halen op een sociaal rechtvaardige manier worden doorgevoerd? Welke rol is hierbij weggelegd voor de overheid (nationaal en Europees) en welke voor bedrijfsleven en werkgevers? Hierover discussiëren onder andere Marjan Minnesma (directeur Urgenda, aanjager van de Nederlandse klimaatzaak), Koen De Leus (hoofdeconoom BNP Paribas Fortis) en Sacha Dierckx (kernlid Minerva, redacteur Klimaat en sociale rechtvaardigheid), onder leiding van Tine Hens (MO* Magazine).


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden).

Organisatie: deBuren en denktank Minerva.
Politiek & samenleving

woensdag 22 april 2020

19:30 - 21:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

GEANNULEERD
Vertel het verder:
GEANNULEERD woensdag 22 april 2020 19:30 - 21:00