Magazine

Reeksen:
Alle reeksen
Alle reeksen
Schrijfresidentie Parijs
De erfenis van de jaren 60
Een gemiste kans
IM
VoxPop
Identiteiten
deBuren Boekt
Zin in waanzin
Buren in opstand
MO*talks
Hugo Claus
De wortels van Europa
Vers van het Mes
Literaire lunch
De Oratoren
Worstelen met God
Het Rode Oor
Korte Golf
Museumtoer
Grenskijker
Staat van de Unie
Type:
Alle types
Alle types
Videos
Teksten
Podcasts
Foto's
Scroll Stories
Oproepen
Nieuws
1 uur geleden
Nieuws
Schrijf een erotisch kortverhaal
Het Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.
Het Rode Oor
5 dagen geleden
Nieuws
deBuren verwelkomt nieuwe gezichten
Nu onze collega Ann Overbergh als directeur bij Kunstenpunt aan de slag is, verwelkomen wij twee nieuwe collega's. Nora Mahammed neemt vanaf februari het Kennisknooppunt en een deel van de programmatie op zich, Luc Dewaele zet zijn schouders onder Grensverleggers. Een kennismaking.
6 dagen geleden
Lees/luister/kijk
Kunnen Vlamingen en Nederlanders niet eens met elkaar in therapie?
Student Erien Withouck trok van Leuven naar Amsterdam om er het debat 'De toevalligheid van een volk' bij te wonen. Onderweg vroeg ze zich af wat dat eigenlijk betekent, Belg zijn. En wat een Nederlander precies zo Nederlands maakt? Identiteitsbepaling in het spoor van de tachtigjarige oorlog.
Buren in opstand
Door Erien Withouck
januari 19
Lees/luister/kijk
Kasseien en kastelen: een stadssymfonie over Gent
'In noordwestelijke richting liep ik het centrum uit, de lange smalle Phoenixstraat in. Het was er lelijk en chaotisch.'  Mari Van Moll maakte een stadssymfonie over Gent.
januari 19
Nieuws
Toekomst in zicht
In juni 2019 bestaat deBuren vijftien jaar. We kiezen er voor om niet nostalgisch terug te blikken, maar ons integendeel de vraag te stellen: waar zullen we over vijftien jaar staan?
december 18
Lees/luister/kijk
Dag van de Literatuurkritiek 2018 | Karin Amatmoekrim
Tijdens de Dag van de Literatuurkritiek traden sprekers aan met een antwoord op de vraag hoe je literatuurkritiek kunt gebruiken om een meer diverse en inclusieve literatuur voor leerlingen te ontsluiten. Ook de Surinaams-Nederlandse schrijver Karin Amatmoekrim schreef een statement. 'In monotonie schuilt doorgaans geen schoonheid.'