Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Willem Bongers-Dek (deBuren) is nieuwe voorzitter Overleg Literaire Organisatoren (OLO)

deBuren feliciteert collega Willem Bongers-Dek met zijn verkiezing tot voorzitter van het Overleg Literaire Organisatoren (OLO) voor de periode 1 april 2018 tot 30 juni 2020. Het OLO verenigt de diverse literaire organisatoren in heel Vlaanderen: van grote instellingen tot individuele curatoren.
Door Ellen Van Tichelt op 9 apr 2018
Nieuws
Cultuurbeleid

Willem Bongers-Dek: 'Het is me een grote eer verkozen te zijn als nieuwe voorzitter. Allereerst bedank ik voormalig voorzitter Luc Coorevits (Behoud de Begeerte) en secretaris Stefaan Goossens (Poëziecentrum) voor hun inspanningen de afgelopen jaren. De eerste maanden zal ik samen met de verschillende organisatoren een toekomstvisie voor het literaire middenveld uitwerken. Tijdens inspiratiedagen zullen we de komende jaren samen hardop nadenken over onderwerpen als talentontwikkeling van schrijvers, vertalers én programmamakers en culturele diversiteit in programmering, publiek, personeel en partners. Verder mag het niet verbazen dat de samenwerking met Nederland mij bijzonder boeit.'

 

Als voorzitter vertegenwoordigt Bongers-Dek het literaire middenveld in het BoekenOverleg: een overlegplatform waarin alle relevante Vlaamse partijen inzake boeken, literatuur en lezen samenkomen.

Vertel het verder: