Bang zijn en nauwkeurig blijven

Jelko Arts ging in de zomer van 2016 mee op schrijfresidentie in Parijs met deBuren. Hij schreef er beeldverhalen over de angst die in de stad leefde na de aanslagen.
Door Jelko Arts op 22 dec 2016
Tekst
Literatuur
Schrijfresidentie Parijs

Na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn vraagt Europa zich af: hoe te reageren op een terroristische daad? Jelko Arts is schrijver en tekenaar en hoort reacties die ook na de aanslagen op de Bataclan, in Brussel en in Orlando klonken: dat we vooral niet bang moeten zijn. In een beeldessay pleit hij juist voor het uitspreken van die angst. Jelko schreef zijn beeldessay in Parijs, tijdens de schrijfresidentie van deBuren in de zomer van 2016.

 

Deze tekst werd geschreven tijdens een residentieproject in Parijs van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met de Stichting Biermans-Lapôtre in de zomer van 2016. 

Jelko schreef nog een tweede tekst tijdens de Parijsresidentie: het kortverhaal Total3. Je leest het binnenkort op onze website.

Tijdens Mais oui, Paris! stonden de Parijsgangers met hun werk op het podium bij deBuren en in de Brakke grond. Herbeluister de avond in Brussel hier.

 

 

Kom alles te weten over het residentieproject van deBuren!

 

 

 

 

Vertel het verder: