De Europese karavaan rijdt voorbij!

Datum 25 maart 2014

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van mei organiseert deBuren in samenwerking met verschillende partners in Vlaanderen en Nederland diverse lezingen, debatten en gesprekken waarin de toekomst van Europa centraal staat. De rol van kunst en cultuur komt daarbij uiteraard uitgebreid aan bod. Lees meer over het programma van april.

De eurocrisis heeft diepe sporen nagelaten en in de Lage Landen is niet iedereen ervan te overtuigen dat het EU-lidmaatschap een goede zaak is en blijft. In dit Europese verkiezingsjaar is het daarom van groot belang het debat over Europa te voeren, alle stemmen aan het woord te laten komen en lastige thema's niet uit de weg te gaan.

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van mei organiseert het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in samenwerking met verschillende partners in Vlaanderen en Nederland diverse lezingen, debatten en gesprekken waarin de toekomst van Europa centraal staat. De rol van kunst en cultuur komt daarbij uiteraard uitgebreid aan bod.

Programma april 2014

Welke bijdrage kunnen kunstenaars leveren aan het debat over de toekomst van Europa (debat 01.04)? Wat zijn de Europese waarden en hoe gaan we om met integratie (debat 13.04)? Kan Europa zonder de euro (debat 23.04)? Hoe kijkt Dave Sinardet naar de Europese verkiezingen (lezing 24.04)? Hoe beïnvloeden de media de beeldvorming over Europa (Mediacafé 28.04)? Volg de Nederlandse verkiezingsavond live op een groot beeldscherm, luister naar de analyses van experts en praat mee (verkiezingsavond 22.05).

 

Het volledige programma »