citybooks: meer dan lezen en luisteren

Datum 22 november 2011

citybooks is niet enkel een literair project. Je kunt er ook verrassende steden leren kennen door de ogen van een jonge fotograaf. In 24 beelden maakt hij of zij een uniek stadsportret. Op www.city-books.eu zijn vanaf nu drie gloednieuwe fotoreeksen te ontdekken van Christian Binder, Sander Buyck en Lea Titz: visuele stadsportretten van Charleroi, Graz en Boekarest. 

citybooks is niet alleen een literair project, ook via uw ogen kunt u verrassende steden ontdekken. In elke deelnemende stad gaat namelijk een jonge fotograaf op pad. In 24 beelden maakt hij of zij een uniek stadsportret. Drie gloednieuwe fotoreeksen, uit Charleroi, Graz en Boekarest zijn nu te ontdekken op www.city-books.eu.



 

 

 

 

 

 

© Sander Buyck

De Belgische fotograaf Sander Buyck ging met zijn camera op pad in Charleroi. In een poëtisch-documentaire stijl toont hij dat de ruwe bolster van deze industriestad ook schoonheid bevat en hij legt er verrassende contrasten vast.



De Oostenrijkse kunstenares Lea Titz maakte een reeks over Graz waarbij ze beeld en tekst samenbrengt. De citybooksauteurs in Graz stuurden haar een zin of fragment waarin een aspect van de stad aan bod komt. In haar foto verwijst ze naar deze aspecten, waarbij ze de rest van het beeld ‘onzichtbaar’ maakt.

 

In Boekarest fotografeerde de jonge Roemeen Christian Binder de opvallende en werkelijk overal aanwezige reclamepanelen in de stad. Zijn foto’s verbeelden een harde ontmoeting tussen het voormalige oostblok en het westerse reclameblok. Of deze panelen ook in de citybooksverhalen aan bod komen is nog een verrassing. Anna Luyten, Ester Naomi Perquin, Jaap Faber en twee Roemeense auteurs zijn op dit moment in residentie in Boekarest. Hun citybooks zullen begin 2012 online verschijnen als podcast, e-book en webtekst.

© Lea Titz

    © Christian Binder