Zwerm

Frisse avant-garde op gitaar!
Zwerm (c) François Sarhan

Gisteren is onverwachts de vader van Johannes Westendorp overleden, een van de muzikanten van het kwartet Zwerm. Het lunchconcert kan dus niet doorgaan. We wensen Johannes en zijn familie veel sterkte!

 

Kocht u al een ticket? Geen nood, we nemen persoonlijk contact met u op en betalen uw ticket terug.

 

Kocht u nog geen ticket, maar had u Zwerm graag aan het werk gezien? Onze programmacoördinator is met de muzikanten op zoek naar een nieuwe datum.

‘Te down to earth voor de rockwereld, te vrijgevochten voor die van de klassieke muziek’

 

Dat is hoe de pers denkt over dit Vlaams-Nederlandse gitaarkwartet. Zwerm - Kobe Van Cauwenberghe, Johannes Westendorp, Bruno Nelissen en Toon Callier spelen ‘onacademisch, maar de geest van de experimentele avant-garde hebben ze eigenzinnig en fris vertaald naar het heden’ (De Standaard).

 

In 2013 ontvingen ze de Klara-prijs voor Jonge Beloften. Binnen de rocktraditie worden ze vergeleken met Sonic Youth op zijn wildst, maar evengoed werkten ze samen met mensen als Fred Frith én staan ze op de meest toonaangevende internationale festivals wereldwijd. Niet voor een gat te vangen dus, deze mannen: experimenteel, avant-garde, eigenzinnig en altijd verrassend.

 

Hou je ervan te verdwalen in subtiel uitgesponnen improvisaties? Heb je sympathie voor al wat buiten de lijntjes kleurt? Ben je niet te beroerd je een uurtje over te geven aan zuiver klankavontuur? Houd je van grensoverschrijdend gedrag, zolang het niet seksueel is? Dan is Zwerm iets voor jou! 

 

Bij deburen brengen ze eigen creaties en werk van componisten als onder meer Fred Frith en Larry Polansky. Een blik op hun concertkalender toont dat ze vaker grote dan kleine podia bespelen. Een lunchconcert in intieme setting is dus een buitenkans!

€ 10 vvk (€ 7 voor -26/65+) of € 12 add (enkel contant), inclusief lunch. Keuze uit drie soorten soep en het beste brood van Brussel.

Organisatie: deBuren i.s.m. Choosy
deBuren hebben Oren
Podiumkunsten

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €10 inclusief lunch vrijdag 15 december 2017 12:30 - 13:30