Het oog van de dichter

Een duet van poëzie en beeldende kunst
Maud Vanhauwaert (c) Koos Breukel / Anton Korteweg (c) Thijs Bartels / Luuk Gruwez (c) Mieke Deferme / Linda Carolien Veldman (c) Marianne Hommersom

In Het oog van de dichter bundelt dichter en essayist Anton Korteweg vijfentwintig duetten van gedichten en schilderijen.

De schilderijgedichten vormen samen een denkbeeldig museum waarbij de lichtvoetige essays van Korteweg het commentaar van de eigenwijze directeur zijn in de catalogus. Daarin daagt hij de lezer uit om als een padvinder of rechercheur verbanden te zoeken.

 

Dichter en podiumkunstenaar Maud Vanhauwaert gaat bij een kop dampende soep met Anton Korteweg in gesprek over zijn bloemlezing. Dichters Linda Carolien Veldman, die in 2016 deelnam aan onze schrijfresidentie in Parijs, en Luuk Gruwez dragen een selectie voor van de schilderijgedichten die werden opgenomen in de bundel, aangevuld met eigen werk.

"Een juweel. Een genot. Een Musée Imaginaire om binnen handbereik te houden." (De Standaard)

€ 10 vvk (€ 7 voor -26/65+) of € 12 add (enkel contant), inclusief lunch. Keuze uit drie soorten soep en het beste brood van Brussel.

Organisatie: Ons Erfdeel vzw en deBuren.  
Literaire lunch
Literatuur

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! Basisprijs €10 inclusief lunch vrijdag 29 september 2017 12:30 - 13:30