Inside Outside - Petra Blaisse

Vanaf zijn oprichting in 1991 staat het veelzijdige ontwerpbureau Inside Outside aan de top van zowel de internationale als nationale creatieve sector. En hoe je het ook bekijkt, Inside Outside = Petra Blaisse. In weerwil van het succes houdt zij vast aan een hoog ambitie niveau en streeft zijn naar 'beter' in plaats van 'meer'. Samen met haar kleine team levert ze voor vaak grootschalige publieke ruimtes altijd op maat gemaakt, bijna ambachtelijk werk.

Wie Inside Outside alleen associeert met prachtige gordijnen en gestorte vloeren heeft niet goed opgelet. De studio weet namelijk op unieke wijze landschap en architectuur met elkaar te verweven. Aan de concepten interior design en landscape architecture zijn nieuwe dimensies toegevoegd.

Inside Outside is dan ook meer dan schoonheid alleen. De interventies worden geconcipieerd en uitgewerkt in het kader van de gegeven architectonische realiteit en bieden oplossingen voor akoestiek, klimaatbeheersing en licht. Ze scheppen sfeer, sorteren visuele en ruimtelijke effecten en orkestreren beweging. Zo wordt functionaliteit en esthetiek gecombineerd om kwaliteit aan de gegeven leef- en werkomgeving - en aan de architectuur zelf - toe te voegen.

Sinds Petra Blaisse haar samenwerking met architecten en stedebouwkundigen als OMA/AMO, SANAA, Toyo Ito, Mario Botta, Tim Ronalds en Michael Maltzan begon is Inside Outside uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. In Brussel licht Inside Outside een tip van de sluier op van hun textiele werk om een context te scheppen voor de ontwerpen die het bureau voor het Vlaams Nederlands Huis deBuren in petto heeft. Hiervan wordt het eerste schetsontwerp, in de vorm van een beeld-projectie, getoond.

www.insideoutside.nl   

Documenten

Lees hier meer over Petra Blaisse en haar werk

Voordracht door Max Borka bij de opening van 'Inside Outside'

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: