Belezen en Goedgekeurd: Mathias De Clercq

In 'Belezen en Goedgekeurd' komen mensen die op het eerste gezicht ver van de literatuur staan praten over hun lievelingsboeken. De keuzevrijheid die we hen geven is groot: het mag zowel over Nederlandstalige als anderstalige literatuur gaan; zowel over fictie als non-fictie.

Wij stellen slechts twee voorwaarden. Eén: de praatgast brengt één 'stil boek' mee; een boek dat weinig aandacht heeft gekregen maar dat nochtans wel had verdiend. Twee: hij of zij kiest een werk van een levende Nederlandstalige auteur, die wij dan uitnodigen. Vaste interviewer met dienst is muzikant en veellezer Stijn Meuris.

De gast van deze aflevering is Mathias De Clercq. Mathias De Clercq (1981), kleinzoon van Willy De Clercq, is VLD-schepen in Gent en het jongste lid van de Belgische Kamer. De boeken die Mathias meebrengt, zijn De open samenleving en haar vijanden van Karl Popper, Een verhaal van liefde en duisternis van Amos Oz en Het verdriet van de hanen van György Konrad. Als stil boek kiest hij voor Identity and Violence van de Indiaase Nobelprijswinnaar economie Amartya Sen. De Nederlandstalige auteur met wie hij graag in gesprek wil, is Piet de Moor, auteur van o.a. Schemerland.

Piet de Moor aanvaardde de uitnodiging voor dit nieuwe programma met enthousiasme. Als publicist en schrijver is hij een kritische lezer met een hart voor de letteren, de schone en de ware. "Door de letteren kun je een diagnose stellen van alle ziekten waaraan een volk lijdt", zei hij ooit in een interview.

Een avond over boeken, ideologieën, politiek en literatuur met een jonge politicus en een ervaren auteur.

Foto's

Documenten

Bekijk hier het affiche van deze avond

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder: