Homo Universalis: David van Reybrouck

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Hij studeerde archeologie en filosofie in Leuven, behaalde een Master in Cambridge en promoveerde in Leiden op een proefschrift over de interactie tussen archeologie en primatologie. Hij was wetenschappelijk coördinator van het Europese onderzoeksnetwerk Archives of European Archaeology en medeoprichter van het British Academy-netwerk The Archaeology of Zoos.

De academische interesses van Van Reybrouck gaan uit naar de geschiedenis van de mens-dierverhouding in de negentiende en twintigste eeuw, hetzij in wetenschappen als de archeologie, de antropologie en de biologie, hetzij in literaire en populaire verbeelding.

Van Reybrouck is ook actief als schrijver, dichter en publicist. Zijn boek De plaag: het stille knagen van schrijvers, termieten en Zuid-Afrika (2001) werd bekroond met de Debuutprijs 2002. David Van Reybrouck is ook freelance medewerker van De Morgen. Zijn romandebuut Slagschaduw verschijnt in maart 2007. In 2006 was hij september tot december de eerste writer-in-residence van het nieuwe Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam.

 

Foto's

Documenten

Lees hier een kort verslag van deze avond

Dit evenement vond plaats op donderdag 15 maart 2007

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: