Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wie wint Het Rode Oor 2020? Finale Antwerpen

Met live poëzie & muziek van Y.M.P., Rashif El Kaoui als gastheer en Anaïs Van Ertvelde als speciale gast
© Mathias Hannes

deBuren is een huis dat drijft op openheid en verbeelding, maar we zien ons nu genoodzaakt de harde realiteit te omarmen en voor langere tijd de deuren te sluiten. We annuleren al onze publieksactiviteiten tot en met eind april 2020. Iedereen die een kaartje kocht, krijgt binnenkort het geld teruggestort.
 

deBuren, Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden) en De Nieuwe Liefde gaan opnieuw op zoek naar het beste literaire erotische kortverhaal van 2020.

Een avond vol erotiek en live poëzie & muziek van Y.M.P. met Rashif El Kaoui als gastheer en Anaïs Van Ertvelde als speciale gast. Dounia Mahammed, Gilda De Bal en Valentijn Dhaenens lezen de acht beste verhalen voor en het publiek in Amsterdam en Antwerpen kiest samen een winnaar. Voor de uitreiking maken we een live-verbinding met Lucas De Man in Amsterdam.

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde en VPRO Mondo i.s.m. Zuiderpershuis. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden in co-productie met deBuren en in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Compagnietheater, Marres Maastricht en HKU.


Tickets:  8 euro basisprijs | 6 euro kortingstarief (inclusief drankje).

 

 

Rashif El Kaoui (jurylid en gastheer)

Rashif studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, theater- en audiomaker en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. Hij werd reeds gepubliceerd in het literaire tijdschrift Das Magazin en de Sampler 2018 van Das Mag.

© Romain Menke

Anaïs Vanertvelde (jurylid en spreker)

Historica, schrijfster en podcastmaker Anaïs van Ertvelde onderzoekt de geschiedenis van sociale bewegingen in relatie tot lichaam, handicap en gender aan de Universiteit van Leiden. In november 2017 publiceerde ze samen met Heleen Debruyne Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit. Zij maken samen ook een podcast over seks en gender onder dezelfde naam. Anaïs is columniste bij de De Morgen.

Y.M.P (jurylid en woordkunstenaar)

Y.M.P oftewel YoungMichPoetry, is een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Zijn hart voor taal ontdekte hij op het dieptepunt van zijn leven: in de gevangenis. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Zijn vurige en diepgaande teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. Het hiphopbloed pompt door zijn lichaam. Maar ook invloeden van klassieke muziek stromen door zijn optredens heen. Daarnaast is Y.M.P ook programmamaker en zakelijk en artistieke leider van Productiehuis FLOW. Daarbij begeleidt hij jongeren dagelijks bij het maken van kunst en theater

© Robin de Puy

Corine Koole (jurylid)

Corine Koole is journalist en schrijver en bekend van haar interviews in Volkskrant Magazine, LINDA. en De Morgen waarin ze ‘gewone’ mannen en vrouwen het hemd van het lijf vraagt over hun dagelijkse ervaringen met de liefde. Eind januari 2018 verscheen haar nieuwste boek, De zeven wetten van de liefde, een liefdesbijbel waarin ze alle opgedane inzichten over de liefde beschrijft.

© Marianne Hommersom

Simon(e) van Saarloos (jurylid)

Filosoof en auteur Simon(e) van Saarloos publiceert literaire kritieken, interviews, essays, opiniestukken en fictie in diverse media. Ze publiceerde onder meer Het monogame drama (2015), de roman De vrouw die (2017) en het rechtbankverslag Enz. Het Wildersproces (2018). In 2019 verscheen de vertaling Playing Monogomy en schreef zij Herdenken Herdacht.

Valentijn Dhaenens (voordracht)

Valentijn is een Vlaams theater- en filmacteur. Hij studeerde in 2000 af als meester in de Dramatische Kunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij is medeoprichter van theatergezelschap SKaGeN dat sinds 2006 geniet van structurele subsidiëring van de Vlaamse Gemeenschap. Sinds 2017 is hij een van de vaste gezichten van het Brusselse stadstheater KVS.

Gilda De Bal (voordracht)

De Vlaamse Gilda De Bal is sedert 1975 actrice, zowel op de planken (KVS Brussel, Arca Gent, Blauwe Maandag Co, Het Toneelhuis) als op het grote en het kleine scherm. Recent was zij nog te zien in Loslopend Wild en Gent West.

© BILL.be

Dounia Mahammed (voordracht)

Dounia Mahammed studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Als schrijver en acteur heeft ze een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. In augustus 2016 won Dounia met Salut Copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. In 2015 startte ze een samenwerking met wpZimmer.

Het Rode Oor
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op dinsdag 31 maart 2020

Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen

Vertel het verder:
GEANNULEERD dinsdag 31 maart 2020 20:00 - 22:00