Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Online leesclub met Charlotte Van den Broeck

In een klein gezelschap keren we 'Waagstukken' binnenstebuiten

Deze leesclub vond via een online platform plaats.

© Koen Broos

In een klein gezelschap keren we Waagstukken binnenstebuiten, vertellen we wat ons het meest is bijgebleven en stellen we vragen over symboliek, inspiratie en werkwijze aan de auteur.

In Waagstukken reist Charlotte Van den Broeck architecten en hun noodlot na. Zij kwam terug met dertien verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Van den Broeck onderzoekt het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten en tussen de architect en de auteur – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?

 

Volgens Cutting Edge was haar verzameling alvast vier sterren waard. 'Een voor een  literaire stukken - hoe beschrijft ze met meesterlijke pen een restaurantbezoek op Malta - die illustreren hoe goed Charlotte Van den Broeck schrijft. Een dichteres wier prozadebuut hoge verwachtingen schept.'


Tickets: 25 euro. Inbegrepen: verzending boek, hapje en drankje bij auteursontmoeting. Na inschrijving ontvang je verdere informatie. 5 euro indien je het boek reeds in huis hebt.

 

Over Waagstukken

De zelfmoord van de architecten. In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Om er een paar te noemen: Gaston Eysselinck, Francesco Borromini, Lamont Young, Starr Gideon Kempf, … Het zijn de verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren. Ze hanteren het gereedschap van de hoogmoed, maar falen. Over kerken, zwembaden en theaters, postkantoren, bibliotheken en villa's, musea, kazernes en kinetische windsculpturen; op plekken als Turnhout, Oostende en Verchin, Rome, Napels en Wenen, Schotland, Malta en de Verenigde Staten; van architecten als Gaston Eysselinck, Eduard van der Nüll en Francesco Borromini, Lamont Young, Reginald Wycliffe Geare en George Arthur Crump.

Leesclub
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 26 maart 2020

Vanuit uw kot, ONLINE

Vertel het verder:
TICKETS ONLINE LEESCLUB donderdag 26 maart 2020 19:30 - 21:30