Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het betere boek | Onze eilanden

Talentvolle dichters brengen poëzie geïnspireerd door Mare Nostrum

Op 12 oktober maakt literair festival Het betere boek een Grand Tour langs de Middellandse Zee.

Auteurs uit binnen- en buitenland, onder wie Fik Meijer, Rachida Lamrabet, Ilja Leonard Pfeijffer en Ghayath Almadhoun, brengen verhalen over en visies op deze wonderlijke en woelige zee, vroeger én nu.

 

Ook poëzie kan niet ontbreken: daar zorgen onder andere Iduna PaalmanGiuseppe MinerviniBernke Klein Zandvoort en Younes van den Broeck voor. Eilanden fascineren ons. Stuk voor stuk hebben ze een onmiskenbaar eigen, soms tegendraads karakter. Dat geldt ook voor deze vier jonge dichters.

 

Allen namen zij deel aan onze schrijfresidentie in Parijs, om daarna op het eigen eiland hun unieke stem verder te ontwikkelen. Iduna Paalman, Giuseppe Minervini, Bernke Klein Zandvoort en Younes van den Broeck lieten zich bij de keuze uit hun werk inspireren door eilanden in de Middellandse Zee. Laat je verrassen door deze poëtische reisgidsen!


Meer info en tickets: hetbetereboek.be

Meer over de dichters

© Irwan Droog

Iduna Paalman

Iduna Paalman debuteert in september 2019 met de dichtbundel De grom uit de hond halen. Ze publiceerde eerder in De Gids, De Revisor, Het Liegend Konijn, Kluger Hans en NRC Handelsblad, en las voor op podia als De Nacht van de Poëzie en Lowlands. Ze is vaste columnist voor Hard//hoofd en werkt als presentator en docent. Iduna studeerde Duits en geschiedenis in Amsterdam en Berlijn en won in 2016 de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. In de zomer van 2019 nam ze deel aan de schrijfresidentie in Parijs van deBuren.

Giuseppe Minervini

Giuseppe Minervini studeerde filosofie en Westerse literatuur aan de KU Leuven en publiceerde proza en poëzie in literaire tijdschriften Gierik & NVT, Extaze, VAT, De Titaan, Het Liegend Konijn, Kluger Hans, Deus Ex Machina, G., DW B, De Gids en literaire platformen Passionate, Hard//hoofd en De Optimist. In 2016 werd hij geselecteerd voor het talententraject bij literaire organisatie Tilt, het jaar daarna voor de schrijfresidentie in Parijs van deBuren. Datzelfde jaar won hij met een selectie uit zijn debuutbundel de Leuvense voorronde van Write-Now!. Ook recenseert hij romans voor deReactor en het weekblad Humo.

© Bianca Sistermans

Bernke Klein Zandvoort

Bernke Klein Zandvoort schrijft poëzie, essays en maakt beeldend werk. Ze ziet al haar werk als onderzoek naar hoe de waarneming werkt, en welke rol taal daarin speelt. Haar dichtbundel Uitzicht is een afstand die zich omkeert werd bekroond met de Debuutprijs Het Liegend Konijn en genomineerd voor de C. Buddingh' en Jo Peters Poëzieprijs. Haar tweede bundel Veldwerk verschijnt begin 2020. Tevens is ze redacteur poëzie voor literair tijdschrift De Revisor.

© Hatim Kaghat

Younes Van den Broeck

Younes van den Broeck aka Spitler is beeldend kunstenaar maar ook thuis in de wereld van street art. Zijn maatschappelijk engagement zet hij kritisch om in kunst, woord en beeld. In mei 2018 ontving hij de Koningin Mathildeprijs in samenwerking met Commusaic vzw voor het project Beats and bars. Hiervoor gaf hij workshops in gevangenissen in New York en België.

Organisatie: deBuren in het kader van Het Betere Boek, een organisatie van het Willemsfonds.
Schrijfresidentie Parijs
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zaterdag 12 oktober 2019

De Krook, Myriam Makebaplein 1, Gent

Vertel het verder:
Meer info en tickets! zaterdag 12 oktober 2019 14:00 - 14:45