Cross-over Pitches op TAZ

Wie heeft de beste pitch voor een cross-over project?

Verhalenvertellers uit België en Nederland gaan zonder blozen vreemd. Schrijvers, gameontwikkelaars, theatermakers, journalisten, acteurs en filmmakers met een idee dat buiten hun gewoonlijke habitat valt, krijgen vrij spel om de cross-over te maken van hun eigen naar een ander medium. Acht makers pitchen tijdens Theater aan Zee hun project voor een publiek en professionele jury. Kom luisteren naar hun grensoverschrijdende plannen voor de meesterwerken van morgen en stem mee voor beste pitch.

Uit een open oproep voor professionele schrijvers, journalisten, game-ontwikkelaars, acteurs en regisseurs met een nieuw idee werden acht kandidaten geselecteerd voor een Masterclass Cross-Over tijdens Theater aan zee. Drie dagen lang worden deze makers door coaches klaargestoomd om hun idee verder vorm te geven en in een perfecte pitch te gieten.


De kandidaten zijn:

  • Laura Vroom
  • Maurits Wouters
  • Sabeth Snijders
  • Sacha Reunes, Carolina Maciel de Franca, Ikran Aoulad en Deniz Polatoglu
  • Alaye van Empel
  • Céline Timmerman
  • Douglas Boswell
  • Britt Raes

 

Op 2 augustus stellen de makers hun pitch voor aan de jury en aan het publiek. Zij beslissen wie de kans krijgt zijn of haar project verder uit te werken tijdens een schrijversresidentie, scenarioatelier of andere vorm van talentontwikkeling met coaching in 2020. Het publiek krijgt ook een stem en bepaalt wie de pitchprijs wint.

 

JURY: Zuraida Buter (cultuur- en gamescurator), Marianne De Baere (uitgever WPG), Dries Phlypo (filmproducent van o.a. Adem en Zagros), Simon(e) Van Saarloos (filosoof, theatermaker en auteur van literaire kritieken, interviews, essays, opiniestukken en fictie), Sofie Vandamme (oprichter De Letterie Oostende, expert literatuur, kunst en wetenschap).

 

Kom luisteren en supporteren en ontdek als eerste de potentiële meesterwerken van morgen.

 

 

Tip:

Op 1 augustus geven drie ervaringsdeskundigen uit Vlaanderen en Nederland een publieke masterclass over hoe zij hun cross-overprojecten ervaren en hoe ze zich begeven binnen verschillende disciplines.

 


De cross-over pitch is een initiatief van TAZ, deAuteurs, VAF/Filmfonds, VAF/Gamefonds

In samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Filmfonds, Lira en deBuren.

Voor deze editie kon op extra steun worden gerekend van Sabam (Pitchprijs) en Flow.

vrijdag 2 augustus 2019

19:00 - 23:00

KAAP | Vrijstaat O. , Koning Boudewijnpromenade 10 , Oostende

Koop je ticket via TAZ
Dit event maakt deel uit van het thema:

Talentontwikkeling

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket via TAZ vrijdag 2 augustus 2019 19:00 - 23:00