Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Op zoek naar de vijand

Het verhaal van een journalist en een terrorist

9/11. Achttien jaar geleden stortten de Twin Towers in en begon de global war on terror in Afghanistan. Journaliste Bette Dam werkte vier jaar in Afghanistan. Ze spreekt over haar boek Op zoek naar de vijand, waaruit blijkt dat media de war on terror aanjagen.

Bette Dam verwierf in maart 2019 internationale bekendheid toen ze de schuilplaats onthulde van most-wanted terrorist moellah Omar. Daarmee toonde ze het ongelijk van de CIA, hun tegenhangers in de Afghaanse regering en de westerse media aan. 

Bette Dam en Corry Hancké (De Standaard) ontvangen verschillende gasten, waaronder Mediawetenschapper Emiel Martens (UvA, Erasmus Universiteit) en de Aghaanse journalist Ahmad Issa, die Talibanleider Moellah Omar kende en speciaal voor dit debat van Kandahar naar Brussel vloog. 


Bij deBuren spreken Dam en haar Afghaanse collega Ahmad Issa over hun onderzoek naar het verhaal van de mysterieuze talibanleider moellah Omar. Daarbij vergelijken ze de situatie in het veld met de verslaggeving van invloedrijke Westerse media zoals Reuters of de New York Times. In haar boek Op zoek naar de vijand legt Dam uit waarom en hoe de Amerikaanse regering faalde, maar gaat ze ook in op de grote fouten die westerse media maakten tijdens de nog altijd aanslepende war on terror. Volgens Dam is de verslaggeving teveel gebaseerd op een pro-westerse, elitaire invalshoek. Tijdens deze avond zullen Dam en Issa alternatieven voorstellen en uitleggen hoe meer cross-checks kunnen zorgen voor een betere en meer waarheidsgetrouwe oorlogsverslaggeving. 

 

Het publiek wordt tijdens deze avond van harte uitgenodigd mee te debatteren.


Tickets: Gratis. Voertalen: Engels en Nederlands.

Organisatie: deBuren i.s.m. Fonds Pascal Decroos en Uitgeverij de Bezige Bij.
Media

Dit evenement vond plaats op woensdag 11 september 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! woensdag 11 september 2019 19:30 - 21:00