Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Hoe veranderlijk is de Sint?

Broodje Kennis met cultuurhistoricus Herman Pleij
© deBuren

Op de dag waarop België het Sinterklaasfeest viert (in Nederland gebeurt dat de avond ervoor) geeft de bekende Nederlandse cultuurhistoricus Herman Pleij Sinterklaascollege bij deBuren.

Wanneer is de traditie begonnen? Waarom zetten we onze schoen? Hoeveel lijkt de goedheiligman van 2019 nog op die van 1819? Hoe en wanneer verscheen Zwarte Piet op zijn pad? En zal de Sint het op termijn afleggen tegen de Kerstman?


Tickets: 8 euro basisprijs | 6 euro reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden)

Herman Pleij

Herman Pleij (Hilversum, 1943) is emeritus hoogleraar middeleeuwse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij van 1981 tot aan zijn persionering werkzaam was. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de cultuurhistorische achtergronden van de nationale identiteitsvorming en heeft daar meerdere boeken over gepubliceerd. Essays over Nederlandse mentaliteiten en de nationale beschavingsgeschiedenis zijn verzameld onder titels als 'Het Nederlandse onbehagen' (1991) of 'Erasmus en het poldermodel' (2005). Zijn meest recente boek is 'Moet kunnen. Op zoek naar een Nederlandse identiteit' (2014).Bij het grote publiek is Pleij ook bekend van zijn optredens in het televisieprogramma DWDD.

Organisatie: deBuren.
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op vrijdag 6 december 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! vrijdag 6 december 2019 12:30 - 13:30