Waarom heeft romantische liefde meer status dan vriendschap?

Broodje Kennis met Selma Franssen

Onze vriendschappen overleven steeds vaker onze liefdesrelaties. In Vriendschap in tijden van Eenzaamheid onderzoekt Selma Franssen vragen over vriendschap.

Moeten we vriendschappen wettelijk erkennen? Bestaan er datingapps voor vrienden? Hoe zit het met de waardering van vriendschap door de eeuwen heen? Zijn de vriendschappen van mannen anders dan die van vrouwen? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste? Een lunchlezing met verrassende antwoorden en inzichten.

 

In Hoe vermijd je vriendschapsstress (Psychologies magazine) lees je alvast enkele van Selma's inzichten. 

Tickets: 8 euro basisprijs | 5 euro reductieprijs ( -26/65+/werkzoekenden).

© Sarah Van Looy

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie MagazineOneWorldDe MorgenDe StandaardThe New StatesmanVPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. In 2018 nam ze deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. In het voorjaar verscheen haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet.