Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jouw 15 jaar deBuren

Met Rashif El Kaoui en Lotte Lentes
Illustraties: Jelko Arts

De uitslag van onze campagne 'kies jouw favoriete programma uit 15 jaar deBuren' stelde ons voor een nieuwe uitdaging: jullie hechten evenzeer aan Radioboeken als aan deBuren univerCity.

 

Hoe moesten we verder? Schaar, steen of papier? Kop of munt? We beraadden ons en kozen voor een fusie: een hybride programma met het beste uit beide!

Op 28 juni vieren we 15 jaar deBuren met een jubilieumeditie van Radioboeken én deBuren univerCity. Het wordt een gezellige edoch inhoudelijke literaire avond naar het format van deBuren univerCity, maar met de nieuwe Radioboeken-auteurs Rashif El Kaoui en Lotte Lentes als centrale gasten. Najaar 2019 stellen we hun ingeblikte Radioboeken live aan je voor en plaatsen deze online als gratis luisterverhalen.

 

De avond start met een borrel en een walking dinner. Daarna volgt de bijeenkomst volgens het vaste deBuren univerCity-stramien: eerst twee lezingen, daarna een gesprek binnen het panel en vervolgens een debat met de zaal. Gastvrouw van dienst is Henriëtte Louwerse (Sheffield University), de vaste gastvrouw bij alle vorige events georganiseerd binnen deBuren univerCity. Speciaal voor de herneming van dit programma zal Henriëtte een gesproken inleiding verzorgen die we nadien ook als podcast aanbieden.

 

 

PROGRAMMA

 

17:00 | We starten met een Nederlandse traditie: de vrijmibo ofnog, de vrijdagmiddagborrel! Iedereen welkom voor een drankje en een hapje.

 

18:00 | Publiek, podiumgasten, genodigden, bestuur en medewerkers van deBuren dineren samen.

 

19:30 | Lezingen, gesprek en debat over migratie, cultureel ouderschap en belonging.

 

21:00 | Feestje!

 

22:00 | Einde.

 

 

MEER OVER HET FORMAT

 

deBuren univerCity

 

We baseren ons op het format van de vijfdelige reeks Het Vaderhuis | De Moederschoot. Deze reeks bestond uit gesprekken tussen wetenschappers en kunstenaars onder leiding van dr. Henriëtte Louwerse (University of Sheffield). De bijeenkomsten hebben een vast stramien: eerst twee lezingen, daarna een gesprek binnen het panel en vervolgens een debat met de zaal. De thema's? Migratie, cultureel ouderschap en belonging.

 

Wie is je historische moeder? Je politieke grootvader? Je culturele neefje of literaire zuster? Waar voel je je thuis? Op een bepaalde plek, in een filosofie, een geestesgesteldheid of juist in je eigen lichaam, in de kunst?

 

Radioboeken

 

Na tien jaar produceert deBuren twee nieuwe Radioboeken (van Rashif El Kaoui en Lotte Lentes)! Radioboeken (2006-2009) is één van de succesvolste projecten van deBuren. Op onze uitnodiging schreven honderd auteurs uit de Lage Landen een kort verhaal. De reeks is uniek om twee redenen. De verhalen werden speciaal als luisterverhaal geschreven; je kunt ze dus nergens lezen maar altijd en overal beluisteren. Verder werden alle Radioboeken door de auteur zelf voorgelezen tijdens een éénmalig voorleessessie. De opnames werden vervolgens gratis online verspreid - de teller staat vandaag op meer dan drie miljoen downloads. Een unicum voor Nederlandstalige luisterverhalen.

 

De Radioboeken kan je op ons kanaal op SoundCloud beluisteren!

 

Organisatie: deBuren | CELA
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op vrijdag 28 juni 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Uitverkocht! vrijdag 28 juni 2019 17:00 - 22:00