Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Festival Europa

Politiek, activisme, wetenschap, literatuur, muziek & meer
Foto's Anuna De Wever en Kyra Gantois (c) Jimmy Kets

Op zaterdag 18 mei - vijf dagen voordat Nederland stemt voor de Europese Parlementsverkiezingen - organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg in samenwerking met o.a. deBuren het Festival Europa.

Eindelijk een festival over Europa voor iedereen! Kom met een drankje in je hand luisteren naar gesprekken met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers over de belangrijkste verkiezingsthema’s en bekijk optredens van muzikanten, theatermakers en schrijvers over Europese kunst en cultuur. Een niet te missen festival voor eurolovers, -eurosceptici en iedereen daar tussenin!

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in de politiek en in de media. Welke rol spelen deze thema’s in andere Europese landen, wat is de invloed van Europees beleid en hoe kan jij zelf invloed uitoefenen?

Festival Europa bereidt jou in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten rondom thema’s als veiligheid, populisme, migratie, duurzaamheid en activisme optimaal voor op de Europese verkiezingen op 23 mei a.s.

 

Sprekers op het festival zijn onder andere Jan Terlouw, die geïnterviewd zal worden over het belang van de EU bij complexe vraagstukken, en Lieke Marsman en Marjolein van Heemstra over activisme in de kunst. Over activisme gesproken: de Vlaamse klimaatspijbelaars Anuna De Wever en Kyra Gantois komen langs om hun verhaal te vertellen. Brusselaar Anton Jäger en de Nederlandse Léonie de Jonge, die beiden werken aan een doctoraat over populisme aan de universiteit van Cambridge, gaan met Tom Nijs (Universiteit  Utrecht) in gesprek over populistische bewegingen en wat die betekenen voor Europa.

Verder hebben we verschillende literaire bijdragen, van onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Thomas Rueb en de Franse Mahir Güven. Voor het muzikale gedeelte staat er een optreden van het geëngageerde Amber Arcades op de planning, maar Festival Europa zou zijn naam geen eer aan doen als we niet de hele uitzending van Eurovisie Songfestival op groot scherm uit zouden zenden!

 

Kijk voor het uitgebreide programma en meer informatie en ticketinfo op Festivaleuropa.nl en bekijk hier het Facebook-event.


Tickets: regulier tarief € 14,50, met CJP € 12,- . Prijzen inclusief servicekosten en garderobe.

Politiek & samenleving

zaterdag 18 mei 2019

Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! zaterdag 18 mei 2019 00:00 - 00:00