Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De abortuswetgeving vroeger en nu

Met professor Gily Coene, Basti Baroncini, Alain Tytgat en Carina Van Cauter

Het recht op abortus ligt ogenschijnlijk onder vuur. Recent draaiden enkele Amerikaanse staten – daarin bijgetreden door de huidige president – de klok flink terug. Ook in Europa gaan stemmen op om dit basisrecht op te geven.

Deze avond is geannuleerd. Omdat onze hoofdgast Marleen Temmerman verhinderd is het debat bij te wonen, hebben we ervoor gekozen de avond niet te laten doorgaan. 

 

Over de spekers 

Gily Coene

Gily Coene is professor aan de Vrije Universiteit Brussel en directeur van het RHEA-onderzoekscentrum Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit. In 2013 schreef zij (met Sophie Bollen) het boek Nog altijd baas in eigen buik? Een kritische doorlichting van de Belgische abortuswetgeving- en praktijk.

Basti Baroncini

Basti Baroncini is journalist en werkt voor verschillende tijdschriften en radiozenders. Enkele jaren geleden maakte hij zelf een abortus mee, wat voor hem aanleiding was om het boek Man & abortus te schrijven.

Carina Van Cauter

Carina Van Cauter is federaal parlementslid voor Open Vld. Zij lag met drie anderen aan de basis van de nieuwe abortuswet.

Jozefien Daelemans

Jozefien Daelemans werkte 10 jaar als art-director in de wereld van de vrouwenbladen en besloot in 2014 zelf een magazine op te richten: Charlie Magazine. Beeldvorming in de media en gendergelijkheid zijn haar stokpaardjes. Ze meent dat hoe we vrouwen (en mannen) in beeld brengen ontzettend veel impact heeft op hoe we naar onszelf kijken. Het is haar missie om met realistische rolmodellen en eerlijke beeldvorming ons zelfbeeld ten goede te veranderen.

Organisatie: deBuren en De Debatten/VUB
Wetenschap & geschiedenis
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 15 oktober 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Geannuleerd! dinsdag 15 oktober 2019 19:30 - 21:00