Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Spaanse auteur Andrés Barba in gesprek met Marijke Arijs

Over zijn prijswinnende roman 'Republiek van licht'
© Daniël Mordzinski

Heart of Darkness meets Lord of the Flies. Zo vatten we Republiek van licht nog het beste samen. De jongste roman van Andrés Barba is even spannend als poëtisch. Na talrijke prijzen, vertalingen en een boekverfilming betreedt de schrijver het wereldpodium van de literatuur.

Andrés Barba is een van de beste jonge Spaanse schrijvers. Dat zeggen wíj niet (nu ja, óók), maar Granta, hét literaire blad met een neus voor fictie van wereldformaat. Het zusje van Katia, Barba’s romandebuut, was al meteen goed voor prijsnominaties en een verfilming. Ook de twaalf boeken die sindsdien volgden, brachten steevast onderscheidingen en vertalingen.

 

Barba’s nieuwste roman, República luminosa (Republiek van Licht) leverde hem de Premio Herralde op.

 

Gesprek in het Spaans en Engels. 


Dit programma is onderdeel van het Passa Porta Festival. Dagpas aan 15 euro (-26 aan 13 euro), weekendpas aan 25 euro (-26 aan 23 euro).

Meer over de auteur en het boek

© Daniël Mordzinski

Andrés Barba

Andrés Barba (1975) is schrijver, essayist, vertaler en fotograaf. Hij publiceerde dertien boeken, van romans tot essays en jeugdboeken. Barba onderwees Spaans aan anderstaligen en is nu docent creative writing. In 2010 nam Granta hem op in zijn selectie van 20 beste jonge Spaanse auteurs.

 

Vanaf 7 april verblijft Barba in Haarlem, waar hij voor citybooks een portret zal maken van de stad. Hou citybooks.eu in de gaten voor meer. 

Over Republiek van licht

Uit het niets verschijnen 32 kinderen in San Cristóbal, een kleine stad in de tropen tussen de jungle en een rivier. Niemand weet wie deze kinderen zijn en ze spreken een onbegrijpelijke taal. Ze hebben honger, zijn gewelddadig en hebben een ontregelend effect op de bewoners van het stadje. Wanneer twee volwassenen worden neergestoken in een supermarkt, neemt de angst hand over hand toe.

 

Twintig jaar later schrijft een gemeentebeambte een verslag over de gebeurtenissen van toen, over hoe de bewoners gedwongen werden na te denken over chaos en orde, geweld en beschaving, en hoe ze uiteindelijk de terreur wisten te overleven.

Republiek van licht is een subtiele, spannende fabel over de tijd waarin wij leven, geschreven in een taal om duimen en vingers van af te likken.

Organisatie: deBuren, Passa Porta, De Bezige Bij, Instituto Cervantes de Bruselas
citybooks
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op zondag 31 maart 2019

Beursschouwburg, auguste ortsstraat 20-28, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket voor het festival! zondag 31 maart 2019 12:00 - 13:00