Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

DE//COLONIZE Leuven | Rhyme With Right

Dewi de Nijs Bik, Bob Vanden Broeck en Simone Atangana Bekono
© Marianne Hommersom

Op 14 maart treden Dewi de Nijs Bik, Bob Vanden Broeck en Simone Atangana Bekono op in Pangaea ter ere van de eerste editie van Rhyme with Right van DE// COLONIZE Leuven.

Dekolonisatie wordt vanuit drie verschillende stemmen en perspectieven aangehaald doorheen literaire schoonheid in spraak en geschriften. Aarzel niet om ons te vervoegen voor een drankje of met een eigen performance tijdens de Open Mic.


Deze activiteit is gratis. Reserveren wordt aanbevolen.

Meer over de gasten

© Marianne Hommersom

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren, die in herdruk verscheen bij Wintertuin Uitgeverij in samenwerking met Lebowski Publishers. Ze publiceerde op De Optimist, Samplekanon en in De Gids en trad op tijdens de Nacht van de Poëzie, het Wintertuinfestival en Read my World. Simone werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. Een van haar verhalen verscheen in Zwart, een bloemlezing met Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen. In 2018 werd hoe de eerste vonken zichtbaar waren bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en nam Simone deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Heel 2019 is ze writer in residence bij Vooruit te Gent. Momenteel werkt ze aan een roman die bij Lebowski zal verschijnen. Simone zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

© Marianne Hommersom

Bob Vanden Broeck

Bob Vanden Broeck (1988) schrijft poëzie. Hij werkt nu als assistent-curator aan de VUB. Bobs poëzie verscheen reeds in o.a. Het Liegend Konijn, DW B en Deus Ex Machina. In 2017 nam hij deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands huis deBuren. Daarnaast schrijft hij teksten over hedendaagse kunst en poëzie voor o.a. rekto:verso en De Reactor. Hij werkte al mee aan tentoonstellingscatalogi in binnen- en buitenland. Vanden Broeck zit in een talentontwikkelingstraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

© Marianne Hommersom

Dewi de Nijs Bik

Dewi de Nijs Bik (1990) schrijft poëzie en verzorgt sinds 2012 diepte-interviews voor hét Indisch maandblad Moesson. In 2018 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren. Werk dat hieruit voortkwam werd gepubliceerd in Kluger Hans en op de website van Ons Erfdeel, en was te horen als podcast tijdens Nooit meer slapen van de VPRO en tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Dit evenement vond plaats op donderdag 14 maart 2019

Pangaea KU Leuven, Andreas Vesaliusstraat 34, Leuven

Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! donderdag 14 maart 2019 20:30 - 23:30