Small Talk | Rethinking Disability

Een gesprek met Anaïs van Ertvelde (Engels)

In het intersectionele discours hebben we het vaak over etnisch-culturele, generationele en/of seksuele elementen, maar minder vaak over handicap. Historicus Anaïs Van Ertvelde vertelt over haar onderzoek Rethinking Disability en zoomt in op de term ´ableism´. 

De lichamen die we op scene zien, zijn vaak sterk afgetrainde lichamen. Het typische danslichaam, is een lichaam dat ons doet denken aan strenge macrobiotische diëten en afmattende fysieke trainingen. In het kader van Normal Schnormal bevragen we het normatieve lichaam op scene. De voorstelling van Doris Uhlich (Ravemachine) onderzoekt de grenzen van een andere lichamelijkheid op scene.

 

In een Small Talk hieraan gelinkt, snijden we het thema ´ableism´ of ´abled-bodiedness´ aan. In het intersectionele discours hebben we het vaak over etnisch-culturele, generationele en/of seksuele elementen, maar minder vaak over handicap. Historicus Anaïs van Ertvelde voert een onderzoek dat luistert naar de naam Rethinking Disability. Haar onderzoeksinteresses raken aan de geschiedenis van sociale bewegingen, van kwetsbaarheid, van gender en seksualiteit en van (de mogelijkheden tot) historische representatie. Wees welkom voor een boeiend en noodzakelijk gesprek over het lichaam.

 

Deze Small Talk maakt deel uit van Normal Schnormal, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

Organisatie: Beursschouwburg in samenwerking met deBuren
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 21 februari 2019

Beurscafé, Auguste Ortsstraat 20-28, Brussel

Vertel het verder:
Gratis, reserveren is niet nodig donderdag 21 februari 2019 19:00 - 20:00