Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd | Alles over de liefde

Met Elisabeth Timmermans, Justine van de Beek, Inke Gieghase, Linda A. Thompson en Selma Franssen

Tijdens deze editie over de liefde geven we het woord aan experts die complexe topics haarfijn en helder uitleggen in een presentatie van tien minuten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Wat is ghosting, waarom komt het zo vaak voor en welke varianten bestaan er?

  • Communicatiewetenschapper Elisabeth Timmermans

Waarom is single zijn in België zo duur?

  • Journalist Linda A. Thompson

Wat is sexting, waarom doen mensen het en hoe kun je het veilig doen?

  • Socioloog Justine van de Beek

Waar staan de letters in LGBT+ plus voor? Hoe verhouden genderlabels zich tot seksuele voorkeur?

  • Slampoet Inke Gieghase

Waarom moeten vrienden het vaak met een derde plek doen - na geliefden en familie?

  • Journalist en moderator Selma Franssen

 


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden.

Elisabeth Timmermans

Elisabeth Timmermans werkt als communicatiewetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is gefascineerd door de invloed van media en technologie op onze relaties. Hebben dating apps invloed op onze manier van daten? Zijn we in staat om de juiste partner te kiezen wanneer de opties eindeloos lijken? Naast haar onderzoek schrijft Elisabeth ook voor Charlie Magazine. Onlangs verscheen haar eerste boek Liefde in tijden van Tinder. Tijdens deze editie focust zij zich op de vraag waarom mensen elkaar, na de chat of date, negeren op dating apps.

© Wanda Verstappen

Justine van de Beek

Justine van de Beek is feminist en socioloog met een specialisatie in gender en seksualiteit. Door middel van het geschreven en gesproken woord agendeert ze al enkele jaren over ongelijkheid op die thema's. Sinds 2017 werkt Justine als redacteur bij Harlot, het platform voor seksuele vrijheid van OneWorld. Justine zal tijdens deze Moeilijke dingen uitleg geven over sexting. ´Met naaktfoto’s versturen is niks mis – met het ongewenst verspreiden ervan wél. Hoe minimaliseer je het risico?´

© Sarah Van Looy

Inke Gieghase

Inke Gieghase is schrijver, dromer, journalist, fotograaf en woordkunstenaar. Via de media wil ze diversiteit in al haar glorie zichtbaar maken. Ze schreef al voor De Morgen, Charlie Magazine en ZiZo Magazine en is momenteel bezig aan een debuutroman. Inke was de finaliste van de provincie Limburg in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. In haar lezing vertelt ze over genderlabels LGBT(QIAP) en in het bijzonder over de hardnekkig fabels die aan deze labels kleven.

Linda A. Thompson

Linda A. Thompson werkt als freelance correspondente voor Bloomberg Tax waar ze over belastingen schrijft in klare taal. Ze schrijft over doodgewone belastingen, ingewikkelde belastingen, eerder bizarre belastingen maar vooral bedrijfsbelastingen. Daarnaast schrijft ze als freelancer over dingen die fout aan voelen en de mensen die er wat proberen aan te doen. Haar artikelen over sociaal onrecht kan je lezen in publicaties zoals International Politics & Society, OZY, Equal Times en Flanders Today.

© Sarah Van Looy

Selma Franssen

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Binnenkort verschijnt haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet. Vanavond presenteert Selma niet alleen, ze geeft ook een lezing over de waarde van vriendschap.

Organisatie: Curieus, Charlie Magazine en deBuren.
Politiek & samenleving
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op dinsdag 26 maart 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! dinsdag 26 maart 2019 19:30 - 21:30