deBuren op het Passa Porta Festival

Elke twee jaar verzamelen de literaire Lage Landen zich in Brussel voor het Passa Porta Festival. deBuren is weer volop van de partij als festivallocatie en als partner van deze uiteenlopende programma’s:

  • Met o.a. Marja Pruis (De Groene Amsterdammer) gaan we in discussie over de nieuwe feministische leeslijst.
  • Ilja Leonard Pfeijffer maakt furore met zijn magnum opus Grand Hotel Europa. 
  • Lisa Weeda en Nienke Huitenga-Broeren toveren de kelder van deBuren om tot dé plaats om literaire virtual reality te ontdekken. Reis met hen mee naar het oorlogsgebied in oost-Oekraïne en wees welkom in het huishouden van de oudere dame Nina, die in alle tumult haar leven op de rails probeert te houden.
  • Ontmoet schrijvers en vertalers uit Nederland, Vlaanderen, Italië, Spanje, Portugal en Roemenië in het kader van het internationale talentontwikkelingstraject CELA.

CELA uitgelicht

 

Na een intensief traject van twee jaar presenteren de schrijvers en vertalers van CELA hun werk in een vernieuwend podiumformat. Ze dragen voor, dagen elkaar uit en vormen samen de stem van jong literair Europa. Telkens ontmoet je drie auteurs en drie vertalers die je misschien nog niet kent maar zeker wil leren kennen.

 

Selm Wenselaers leidt de boel in goede en licht bevreemdende banen.

Ontmoet de Portugese schrijver José Gardeazabal, de Nederlandse Simone Atangana Bekono en Spanjaard Matías Candeira en hun vertalers Anne Lopes Michielsen (PT-NL), Cătălina Oșlobanu (NL-RO) en Heleen Oomen (SP-NL).

Of de Portugees Valério Romão, de Italiaanse Livia Francini, de Roemeen Cătălin Pavel en hun vertalers Anne Lopes Michielsen (PT-NL), Lies Lavrijsen (IT-NL), Jan Willem Bos (RO-NL).


Op meerdere locaties in Brussel.

Organisatie: deBuren, Passa Porta, CELA en Stichting Nieuwe Helden.
Literatuur

vrijdag 29 maart 2019 t/m zondag 31 maart 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder: