Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd | Alles over de liefde

Door de nationale staking op 13 februari hebben we besloten om dit programma te verplaatsen naar 26 maart.

 

Tijdens deze Valentijneditie geven we het woord aan experts die complexe topics over de liefde haarfijn en helder uitleggen in een presentatie van tien minuten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Wat is ghosting, waarom komt het zo vaak voor en welke varianten bestaan er?

  • Communicatiewetenschapper Elisabeth Timmermans

Wat is verliefdheid en wat gebeurt er in ons brein als we verliefd worden?

  • Seksuoloog Wim Slabbinck

Wat is sexting, waarom doen mensen het en hoe kun je het veilig doen?

  • Socioloog Justine van de Beek

Waar staan de letters in LGBT+ plus voor? Hoe verhouden genderlabels zich tot seksuele voorkeur?

  • Slampoet Inke Gieghase

Waarom moeten vrienden het vaak met een derde plek doen - na geliefden en familie?

  • Journalist en moderator Selma Franssen

 

 


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden.

Elisabeth Timmermans

Elisabeth Timmermans werkt als communicatiewetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is gefascineerd door de invloed van media en technologie op onze relaties. Hebben dating apps invloed op onze manier van daten? Zijn we in staat om de juiste partner te kiezen wanneer de opties eindeloos lijken? Naast haar onderzoek schrijft Elisabeth ook voor Charlie Magazine. Elisabeth werkt aan een boek over dit onderwerp. Tijdens deze editie focust zij zich op de vraag waarom mensen elkaar, na de chat of date, negeren op dating apps.

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor Charlie, De Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in het tv-programma Blind Getrouwd. Voor de love-special vertelt Wim hoe verliefdheid werkt.

© Wanda Verstappen

Justine van de Beek

Justine van de Beek is feminist en socioloog met een specialisatie in gender en seksualiteit. Door middel van het geschreven en gesproken woord agendeert ze al enkele jaren over ongelijkheid op die thema's. Sinds 2017 werkt Justine als redacteur bij Harlot, het platform voor seksuele vrijheid van OneWorld. Justine zal tijdens deze Moeilijke dingen uitleg geven over sexting. ´Met naaktfoto’s versturen is niks mis – met het ongewenst verspreiden ervan wél. Hoe minimaliseer je het risico?´

© Sarah Van Looy

Inke Gieghase

Inke Gieghase is schrijver, dromer, journalist, fotograaf en woordkunstenaar. Via de media wil ze diversiteit in al haar glorie zichtbaar maken. Ze schreef al voor De Morgen, Charlie Magazine en ZiZo Magazine en is momenteel bezig aan een debuutroman. Inke was de finaliste van de provincie Limburg in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. In haar lezing vertelt ze over genderlabels LGBT(QIAP) en in het bijzonder over de hardnekkig fabels die aan deze labels kleven.

© Sarah Van Looy

Selma Franssen

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Binnenkort verschijnt haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet. Vanavond presenteert Selma niet alleen, ze geeft ook een lezing over de waarde van vriendschap.

Organisatie: Curieus, Charlie Magazine en deBuren.
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op woensdag 13 februari 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Verplaatst naar 26 maart! woensdag 13 februari 2019 19:30 - 21:30