Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd | Alles over de liefde

Met Wim Slabbinck, Inke Gieghase, Justine van de Beek en Selma Franssen

Tijdens deze Valentijneditie geven we het woord aan experts die complexe topics over de liefde haarfijn en helder uitleggen in een presentatie van tien minuten. Na elke presentatie is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Waarom word je verliefd op de één en niet de ander?

  • Seksuoloog Wim Slabbinck

Wat zijn de meest voorkomende fabels over de labels LGBT(QIAP)?

  • Slampoet Inke Gieghase

Hoe kan je op een veilige manier naaktfoto´s versturen?

  • Socioloog Justine van de Beek

Waarom heeft romantische liefde een andere waarde dan vriendschap?

  • Journalist en moderator Selma Franssen

 

 


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden.

Wim Slabbinck

Seksuoloog Wim Slabbinck ontmoet in zijn praktijk mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut Waarom mannen geen seksboeken kopen. Wim strijdt voor seksuele emancipatie, het recht op seks en betere seksuele en relationele educatie, voor ons allemaal. Hij schrijft regelmatig voor Charlie, De Morgen en De Standaard en hij steekt ook regelmatig zijn licht op bij De Madammen op Radio 2. Daarnaast is hij één van de experts in het tv-programma Blind Getrouwd. Voor de love-special vertelt Wim hoe verliefdheid werkt.

© Wanda Verstappen

Justine van de Beek

Justine van de Beek is feminist en socioloog met een specialisatie in gender en seksualiteit. Door middel van het geschreven en gesproken woord agendeert ze al enkele jaren over ongelijkheid op die thema's. Sinds 2017 werkt Justine als redacteur bij Harlot, het platform voor seksuele vrijheid van OneWorld. Justine zal tijdens deze Moeilijke dingen uitleg geven over sexting. ´Met naaktfoto’s versturen is niks mis – met het ongewenst verspreiden ervan wél. Hoe minimaliseer je het risico?´

© Sarah Van Looy

Selma Franssen

Selma Franssen is freelance journalist. Haar werk verscheen onder meer bij Charlie Magazine, OneWorld, De Morgen, De Standaard, The New Statesman, VPRO en Vice. Ze volgde het postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek, ontving een beurs van het Fonds Pascal Decroos voor haar werk en presenteert de journalistieke lezingenreeks Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Binnenkort verschijnt haar boek Vriendschap in tijden van eenzaamheid bij uitgeverij Houtekiet. Vanavond presenteert Selma niet alleen, ze geeft ook een lezing over de waarde van vriendschap.

© Sarah Van Looy

Inke Gieghase

Inke Gieghase is schrijver, dromer, journalist, fotograaf en woordkunstenaar. Via de media wil ze diversiteit in al haar glorie zichtbaar maken. Ze schreef al voor De Morgen, Charlie Magazine en ZiZo Magazine en is momenteel bezig aan een debuutroman. Inke was de finaliste van de provincie Limburg in het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. In haar lezing vertelt ze oved genderlabels LGBT(QIAP) en in het bijzonder over de hardnekkig fabels die aan deze labels kleven.

Organisatie: Curieus, Charlie Magazine en deBuren.
Wetenschap & geschiedenis

woensdag 13 februari 2019

19:30 - 21:30

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop hier je ticket woensdag 13 februari 2019 19:30 - 21:30