Boekvoorstelling De geesten | Yves Petry

Yves Petry stelt zijn nieuwe roman De Geesten voor

De geesten is de langverwachte nieuwe roman van Yves Petry; een ideeënroman die schopt tegen de schenen van de huidige tijdsgeest. 

Alicja Gescinska gaat met Yves Petry in gesprek over De geesten en de maatschappijvisie die hij in zijn nieuwe roman uiteenzet. De opvattingen over liefde, wetenschap, moraal en de verlichte medemens die Petry uitwerkt bij monde van zijn personages, schuwen de provocatie niet.

 

Een gelegenheidspanel van 'kritische geesten', bestaande uit Lieke MarsmanJamal Ouariachi en Ignaas Devisch, staat hen bij als moreel kompas, ethisch geweten en orakel van Delphi. 

 

Violiste Hester Min Eén maakt live een soundtrack bij de avond.

 


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden.

Organisatie: deBuren en Das Mag

Over 'De geesten'

Na de pijnlijke breuk met zijn vriendin vertrekt Mark Oostermans als derdewereldarts naar een vluchtelingenkamp in West-Afrika. Daar ontmoet hij Jeroen Ullings, het eigenzinnige hoofd van het medische team; een ex-jezuïet met provocerende opvattingen over liefde, wetenschap, moraal en de verlichte medemens van tegenwoordig.

Yves Petry

Yves Petry (1967) is een van de belangrijkste schrijvers van Vlaanderen. Hij won onder meer de Libris Literatuur Prijs, de BNG Bank Literatuurprijs, de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin. De Geesten is zijn eerste roman bij Das Mag Uitgevers.

Literatuur

Dit evenement vond plaats op donderdag 21 februari 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! donderdag 21 februari 2019 19:30 - 21:30