Man Made

Documentaire & gesprek met Sunny Bergman

Als samenleving zijn we allemaal verantwoordelijk voor het in stand houden van stereotypen rond mannelijkheid en vrouwelijkheid.

En dat is veel minder onschuldig dan we denken. In haar nieuwe documentaire over ‘de man’ wil Sunny Bergman het maatschappelijke construct rond mannelijkheid ontrafelen. Wat is het en hoe werkt het?

 

Hoe verhouden individuele mannen zich tot deze structuur? Welke overheersende eigenschappen kennen we aan mannelijkheid toe en hoe wordt deze normativiteit gevormd? Na de Belgische première van Man Made gaat Ama Koranteng-Kumi in gesprek met maker Sunny Bergman.


Tickets via Cinema ZED.

© Merlijn Doomernik

Sunny Bergman

Sunny Bergman is een vrijzinnige auteur en filmmaker. Zij heeft haar eigen unieke persoonlijke filmstijl om urgente en relevante onderwerpen te onderzoeken. Bekende titels waarmee ze het publieke debat heeft beïnvloedt zijn Beperkt Houdbaar over het schoonheidsideaal voor vrouwen, Sletvrees over de dubbele seksuele moraal, Zwart als Roet over racisme naar aanleiding van het zwartepietendebat en Wit is ook een kleur over waarom witte mensen zo ongemakkelijk worden als het gaat over racisme. Met haar eigen leven als inspiratiebron brengt ze het feministische credo ‘het persoonlijke is politiek’ in de praktijk.

Ama Koranteng-Kumi

Ama Koranteng-Kumi werkt als publicist en oprichter van Creating Edges, een doe-tank voor vernieuwende projecten in de stad, op het snijvlak van creativiteit, interculturaliteit en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast werkt ze als adviseur diversiteit & inclusie bij De Museumstichting in Antwerpen. Ama heeft een master Genderstudies en woont afwisselen in Amsterdam en Antwerpen. Haar publicaties verschenen o.a. in NRC Next, De Morgen, Charlie Magazine en One World.

Organisatie: deBuren, Furia, RoSa, Curieus en Cinema ZED
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op dinsdag 14 mei 2019

Cinema ZED, Andreas Vesaliusstraat 9c, Leuven

Dit event maakt deel uit van het thema:

Toekomst in zicht

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Ik koop mijn ticket! dinsdag 14 mei 2019 20:00 - 21:30