Brexit: The Day Before (?)

Afscheidsfeest met muziek, poëzie en debat!

Aan de vooravond van de Brexit zwaaien we het Verenigd Koninkrijk uit in stijl!* Tijdens een avond vol muziek, debat, poëzie en meer bespreken we de toekomst van een Europese Unie zonder dwarsliggende Britten, vragen we ons af hoe het zover heeft kunnen komen, en denken we na over relatietherapie. Kan de liefde tussen het continent en het afgedreven eiland nog nieuw leven worden ingeblazen? 

Het programma:

 

  • De veelbesproken Nederlandse boyband Breunion Boys doet een ultieme poging de Britten te verleiden bij de EU te blijven met nummers als 'Britain come back' en 'The real deal'. Exclusief: dit is hun eerste optreden in België!

  • Elise Wouters, Belgische dichter/performer in Londen, draagt een erotisch gedicht tegen de Brexit voor. Daarnaast vertelt ze hoe ze de aanloop naar de Brexit beleefde in de stad die ze al sinds haar 17e haar thuis noemt

  • VRT-journalist en Engelandkenner Flip Feyten is co-auteur van het boek Stiff upper lips: waarom de Engelsen zo Engels zijn. Hij legt een verband tussen de Britse volksaard en Brexit. Was de breuk onvermijdelijk?

  • Hendrik Vos, politicoloog en hoogleraar Europese Studies aan de UGent, geeft zijn visie op de toekomst van Europa zonder de Britten.

  • Hylke Vandenbussche is hoogleraar Internationale Economie aan de KU Leuven. Als technocraat bij de Europese Commissie maakte ze de heisa rond het referendum van 2016 van dichtbij mee. Haar boek De Brexit-saga verschijnt op 29 maart en bevat veel inside information.

  • Presentator/moderator van de avond is Tijn Sadée, Brussels correspondent voor NRC, NOS en VPRO. 


* als de Brexit wordt uitgesteld of afgeblazen gaat de avond natuurlijk gewoon door! In dat geval vieren we het aanblijven van de Britten, óf gaan we in discussie over de vraag hoe groot die kans nog is...

Breunion Boys met hun single 'Britain come back'

Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden.

Politiek & samenleving
Economie

Dit evenement vond plaats op donderdag 28 maart 2019

Beursschouwburg, auguste ortsstraat 20-28, Brussel

Vertel het verder:
Ik reserveer mijn gratis ticket! donderdag 28 maart 2019 19:30 - 21:00