De mooiste liefdesverzen volgens minister van cultuur Ingrid van Engelshoven

Hier ben ik, want ik blijf

Op Valentijnsdag brengt deBuren de mooiste liefdespoëzie uit de Nederlandstalige literatuur op het podium. 

Die wordt geselecteerd door een voor de gelegenheid aangestelde curator, die telkens ook de curator voor het daaropvolgende jaar aanwijst. Op Valentijnsdag geeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, de curator van vorig jaar, het stokje persoonlijk door aan zijn Nederlandse ambstcollega Ingrid van Engelshoven.

 

De minister laat ons in haar romantische ziel kijken en kiest voor gedichten van onder meer de twee recentste winnaars van de Prijs der Nederlandse Letteren, namelijk Remco Campert en Judith Herzberg, van Herman De Coninck, Bart Moeyaert, Radna Fabias, Simone Atangana Bekono en Maud Vanhauwaert.

 

Komen hun gedichten tijdens de lunch live voorlezen: Bart Moeyaert en Simone Atangana Bekono. Ook Jade Decoster, student  Nederlands van de lerarenopleiding aan de Odisee Hogeschool, leest voor. Iris Penning zorgt voor poëtische pop.

 

Bovendien stelt Ingrid Van Engelshoven die middag de curator van volgend jaar aan. Dat blijft een verrassing tot 14 februari, het enige wat we nu al weten is dat het een vooraanstaande Vlaamse auteur is die de lunch zal afsluiten door zelf een gedicht voor te dragen. Happy Valentine!  

Dood voor een dag | Iris Penning in Paradiso

Tickets: 8 euro basisprijs | 6 euro reductieprijs -26/65+/werkzoekenden. Inclusief lunch!

Lunch bij deBuren
Literatuur

Dit evenement vond plaats op donderdag 14 februari 2019

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Uitverkocht! donderdag 14 februari 2019 12:30 - 13:30