Leiderschap in cultuur | Jan Callebaut

Hoe connecteren culturen?

Toen Jan Callebaut nog Censydiam runde, was het motto: ‘Let the consumer be your guide’. Maar geldt dat ook voor culturele marketing? Of is dat vloeken in de kerk? De VRT werd er in elk geval marktleider door en leerde zijn publiek veel beter kennen. Daar speelde uiteraard ook zijn opleiding in mee als psycholoog.

Wil je leidinggevend zijn in culturele communicatie, aldus Jan Callebaut, dan moet je intelligent inviteren en verleiden: ‘culturen laten connecteren’.

Dit vereist inzicht en respect voor het ‘zijn’ en het ‘leven van de anderen’. Het vraagt dat we de zogenaamde oppervlakkigheid van ‘De Barbaren’ (cfr. Alessandro Baricco) omarmen en op een bescheiden wijze proberen te raken.

Met het publiek ontstaat zo een mentale dialoog:

  • Hoe kan je ‘het’ publiek begrijpen, motiveren en activeren ?
  • Bestaat dat wel ‘het’ publiek?
  • Wat weten we over de customer journeys in cultuurland ?
  • Wat zijn de ‘client benefits’ van de verschillende producties?

 

Daar wil deze sessie een bijdrage toe leveren.

 

En passant vertelt Jan Callebaut over de contacten die hij gehad heeft met leidinggevenden uit de profit-sector. En ook zijn ervaring als cultuurbezoeker komt aan bod.

Na de presentatie van ca. 1 u is er ruim tijd voor vraagstelling. Verwacht je aan uitdagende stellingen en treffende antwoorden. We sluiten af met een borrel. 


Deze sessie richt zich op professionals in de culturele sector. Ze is gratis voor deelnemers en Ambassadeurs van LinC. Er worden max. 15 buitenstaanders toegelaten. Reserveren kan tot en met 5 november, ticket is verplicht. 

 

Over Jan Callebaut

Jan Callebaut heeft een verleden in consumentenpsychologie. Eerst als onderzoeker aan de Ugent, nadien als stichter van CENSYDIAM. Dit Centrum voor Systematische diagnostiek in Marketing was het eerste wereldwijde studiebureau dat multivariate statistiek gebruikte om verschillende subjectieve verwachtingspatronen van mensen te onderscheiden en daar via merkenstrategie op in te spelen. Alle grote multinationals van Coca-Cola over Volvo tot Unilever waren klant. In België is de merkenpolitiek van VRT er nog steeds op gebaseerd.

 

Jan Callebaut werkt vandaag binnen CallebautCollective samen met een jonge generatie specialisten zoals Peter De Cuypere (MusicEvents), Karel De Meester (custumorjourneys), Prof dr Sarah Steenhaut (digital Marketing strategies), Bram Swaerts (social profitprograms), Tom Meere (WHY5Research), Madeleine Janssens (neuro-analytics),Leo Debock (contentmarketing),enz. 

LinC Lage Landen wordt ondersteund door Vlaanderen
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op dinsdag 6 november 2018

Antwerp Managementschool, De Boogkeers 1-5, Antwerpen

Vertel het verder:
Koop je ticket! dinsdag 6 november 2018 16:00 - 18:00