Wie verdient er allemaal met taal?

Presentatie taalsectorverkenning in het Nederlandse taalgebied

Wat is de economische betekenis van de taalsector? Hoe omvangrijk is deze sector eigenlijk? En zit er toekomst in? 

We hoeven niemand te overtuigen van het maatschappelijk belang van onze taal. Of het nu gaat over ons dagelijks leven, onze identiteit, onze cultuurbeleving of onze samenleving. De economische betekenis van taal en het belang daarvan staan echter niet altijd even scherp op ons netvlies.

 

Daarom heeft de Taalunie een verkenning laten uitvoeren naar de taalsector in het Nederlandse taalgebied, in Nederland, België (Vlaanderen en Brussel) en Suriname en op Aruba en Curaçao.

 

 

  • Dries Debackere van De Taalsector, de Belgische uitvoerder van de verkenning, presenteert de opzet van het onderzoek en de voornaamste uitkomsten ervan voor Vlaanderen en Brussel.
  • Kevin De Coninck van de Taalunie licht het belang van een beter inzicht in de taalsector in het Nederlandse taalgebied toe, voor het beleid en onze maatschappij
  • Enkele Belgische taalbedrijven en professionals getuigen over de breedte van hun werkzaamheden, kijken vooruit naar de toekomst en benadrukken de noodzaak van een betere belangenbehartiging voor hun sector.

 


Iedereen die interesse heeft in het onderwerp, is welkom. Er wordt een gratis broodjeslunch aangeboden.

  

Dit evenement vond plaats op maandag 12 november 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! maandag 12 november 2018 12:00 - 13:30