Luister in het Duister: U bevindt zich hier

Van treincoupé tot kerktoren en van trappengat tot luchtkasteel; een luistermiddag over menselijke bouwsels. Gastvrouwen Katharina Smets en Tjitske Mussche selecteren de mooiste binnen- en buitenlandse audioverhalen van architecten en ontwerpers, bewoners en passanten.

Op het programma onder andere Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck, die een een mini-audiovoorstelling maakt op basis van de tragische verhalen van gefaalde architecten die ze verzamelt. En er is een pre-hear van Ongesigneerd (VPRO), een podcast over onopvallend design.


Luister in het Duister: U bevindt zich hier is een samenwerking tussen Grenzeloos Geluid en In The Dark Belgium, Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Grenzeloos Geluid

Grenzeloos Geluid (NL) werd in 1995 opgericht door een groep Nederlandse radiomakers die vonden dat mooie audioproducties nóg beter tot hun recht komen als je ze samen met anderen beluistert. Sindsdien organiseert de stichting luisteravonden in theaters, bioscopen en musea. Samen met In the Dark Belgium organiseerde Grenzeloos Geluid in 2016 Oorzaken, het eerste podcastfestival van Nederland.

In The Dark

In The Dark (BE) is een internationaal collectief radio-enthousiastelingen die gelooft dat de beste verhalen verteld worden in geluid. In The Dark organiseert evenementen over en rondom radio, en geeft opdracht tot het produceren van nieuw audio-werk. In Vlaanderen worden deze luister-evenementen georganiseerd en gepresenteerd door Katharina Smets.

Luister in het Duister
Muziek & live podcast

Dit evenement vond plaats op zondag 14 oktober 2018

de Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! zondag 14 oktober 2018 16:00 - 18:00