Leiderschap in cultuur | Duco Sickinghe

Hoe je een mission impossible mogelijk maakt

In de Boze Buitenwereld gelden heel andere principes dan bij ons in Cultuur!’ Zou het?

Na Jan Callebaut is Duco Sickinghe te gast binnen de reeks lezingen in het kader van Leiderschap in Cultuur. Bij het begin van zijn carrière werkte hij samen met Steve Jobs van Apple:

 

'Dat zijn hele mooie jaren geweest', zegt Sickinghe, 'van hem heb ik echt geleerd: een mission impossible wordt mogelijk. Hij kon mensen echt door beton duwen'. Wie met Jobs werkte, moest tegen een stootje kunnen. En er tijdig ook één geven. We verwachten dan ook enige beschaafde provocatie.

 

Daarnaast zal Sickinghe het ook hebben over zijn ervaringen als cultuurliefhebber, bij bvb. concerten, theater, tentoonstellingen, enz… of bij gesprekken over fundraising. En uiteraard over zijn uitgebreide ervaring in leidinggevende functies: 'Ik heb geleerd dat cultuur veel moeilijker te kopiëren valt dan producten' (Trends, 12/01/12).

 

Er is een ruime sessie voorzien voor onbevangen vragen & antwoorden.


Tickets: €10,-

Opgelet! Dit is een buitenkansje, want deze sessie is normaal enkel voor de deelnemers aan LinC. Een beperkt aantal mensen kan zich via deBuren inschrijven.

Meer over de lezingenreeks

 

De Nederlands-Vlaamse opleiding Leiderschap in Cultuur (LinC) selecteerde twintig deelnemers voor een intensieve training van een vol jaar in leiderschap. deBuren introduceert daarin drie keer een geëngageerde buitenstaander: een topmanager uit de bedrijfswereld die cultuur en leiderschap tegen het licht houdt.

Duco Sickinghe

De Nederlandse ondernemer Duco Sickinghe bekleedde leidinggevende functies bij HP, NeXT Computer, Software Direct en Kluwer Publishing. In Vlaanderen werd hij wereldberoemd als CEO van Telenet (2001-2013). Hij bouwde het prille merk van op sterven na dood uit tot hét toonaangevende Vlaams telecombedrijf. Dit leverde hem in 2011 de titel op van Manager van het Jaar.

 

In juni 2014 kondigde hij de geboorte aan van Fortino, een consulterend bedrijf voor kmo's. Op 12 augustus 2014 werd de Fortino School Foundation opgericht, een stichting die tot doel heeft jonge ondernemers te scholen. In september 2013 werd Duco Sickinghe adviseur bij CVC Capital Partners (advies over investeringen in de Benelux en in de telecomsector). In april 2014 trad hij toe tot de raad van commissarissen van KPN, waarvan hij een jaar later voorzitter werd.

Organisatie: Antwerp Management School / Universiteit Antwerpen, Universiteit Utrecht en deBuren.
Cultuurbeleid

Dit evenement vond plaats op maandag 17 december 2018

Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Vertel het verder:
Volzet! maandag 17 december 2018 13:00 - 15:00