Transpoesie 2018

European Day of Languages and Linguistic Diversity brengt vijf internationale dichters naar Brussel

Een jaar na het begin van #MeToo brengen EUNIC en BOZAR vijf krachtige, vrouwelijke dichters samen in een Europees literair verband.

deBuren vaardigt Simone Atangana Bekono af. Zij debuteerde in 2017 met de ijzersterke bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren, nam deze zomer deel aan de Parijse schrijfresidentie van deBuren en is één van de zes Nederlandstalige auteurs binnen het internationale talentontwikkelingstraject CELA. Verwacht een verrassend muzikaal intermezzo en een waaier aan straffe stemmen. Met o.a. Christina Hagen (Denemarken), María Eloy-García (Spanje) en Olga Pek (Tsjechië).


De dichters brengen teksten in hun moedertaal. Alles is te volgen in het Nederlands, Engels en Frans.

Tickets: €6 basisprijs | €4 reductieprijs (-26). Binnenkort via www.bozar.be

 

Meer over de dichtbundel

Simone Atangana Bekono studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met de bundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De bundel onderzoekt op beschouwende wijze het effect van sociale stempels rondom ras, gender en geslacht op de belevingswereld van individuen. Simone nodigt de lezer uit te reflecteren op haar inlevingsvermogen, en maakt de noodzaak je te verbinden persoonlijker en aanweziger dan ooit.

Organisatie: BOZAR LITERATURE, EUNIC en deBuren.
Literatuur

woensdag 26 september 2018

20:00 - 21:30

Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

deBuren in opstand

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop je ticket! woensdag 26 september 2018 20:00 - 21:30