Waarom Belgen gelijk hebben en Nederlanders gelijk krijgen

Boekpresentatie: hoe denken Belgen en Nederlanders over elkaar?

Als Belg naar Nederland verhuizen, of als Nederlander naar België, is helemaal niet moeilijk.

Daar gaan we vaak vanuit, zonder er echt over na te denken. We zijn zo verwant, zo dichtbij en bekend, we delen zoveel gemeenschappelijks en spreken zelfs dezelfde taal … Maar dat valt tegen! Cultuursocioloog Mick Matthys – Belg in Nederland – interviewde voor zijn boek zestig ervaringsdeskundigen, dertig uit elk land. Hij bespreekt de clichés en vooroordelen die onze blik op elkaar vertroebelen. Wat klopt ervan en wat zit erachter?


Gratis! Reserveren wordt aanbevolen.

De Amsterdamse presentatie van dit boek vindt plaats op 25.09 in de Brakke Grond.

Over het boek

Zonder erover na te denken nemen we als vanzelfsprekend aan dat emigratie van Belgen en Nederlanders naar het buurland helemaal niet moeilijk is. We zijn zo verwant, zo dichtbij en bekend, we delen zoveel gemeenschappelijks en spreken zelfs dezelfde taal. Maar dat valt tegen!

 

Belg in Nederland Mick Matthys interviewt zestig ervaringsdeskundigen, dertig uit elk land, en bespreekt de clichés en vooroordelen die onze blik op elkaar vertroebelen. Wat klopt ervan en wat zit erachter? Zijn Belgen bijvoorbeeld echt heel bescheiden en Nederlanders heel zuinig? Verder betekent emigreren verwarring en aanpassing, maar ook trouw blijven aan jezelf en aan waar je vandaan komt. Kortom, het gaat over identiteit en alle bijbehorende persoonlijke dilemma's.

Organisatie: deBuren & Uitgeverij Amsterdam University Press.
Politiek & samenleving

donderdag 20 september 2018

20:00 - 21:30

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Reserveer je gratis ticket! donderdag 20 september 2018 20:00 - 21:30