Waarom doen slimme mensen stomme dingen?

Lunchlezing door Suzanne Weusten over de dwaalwegen van ons denken
© Fjodor Buis

De lezing van psycholoog Suzanne Weusten stond gepland voorjaar 2018, maar een defecte trein gooide toen roet in onze lunchlezing. In november komt ze terug en nu echt!

Naar aanleiding van haar boek Wij zijn slim (Atlas Contact) geeft Suzanne Weusten een lezing over de dwaalwegen van ons denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie naar de rand van de afgrond leiden? Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten?

 

Ze legt het uit en geeft aan hoe je écht van je fouten kan leren.


Tickets: €8 basisprijs | €6 reductieprijs (-26/65+/werkzoekenden). Inclusief lunch!

Over Suzanne Weusten

© Fjodor Buis

Suzanne Weusten is psycholoog en publicist. Ze was jarenlang hoofdredacteur van Psychologie Magazine. Ze is oprichter van De Denkacademie, de opleidingentak van De Argumentenfabriek, en geeft trainingen in helder denken en argumenteren. Daarnaast recenseert ze non-fictie op het gebied van psychologie en filosofie voor de Volkskrant en voor Skipr. Ze is programmamaker bij Human. Het tv-programma Dat Had Je Gedacht (uitgezonden op vier donderdagavonden op NPO2 in november 2017) is gebaseerd op haar nieuwste boek: Wij zijn slim.

Over Wij zijn slim

Het ingenieuze en efficiënte menselijk denkvermogen heeft een keerzijde. Dezelfde mechanismes die ons leven makkelijker maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen leiden, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken. De meeste mensen denken dat hun emoties een rationele beslissing in de weg staan, maar dit is niet zo, al zijn ze wel van invloed. Vooral de energiebesparende en egostrelende strategieën van ons briljante brein kunnen het gezond verstand vertroebelen.

Organisatie: deBuren.
Lunch bij deBuren
Wetenschap & geschiedenis

Dit evenement vond plaats op vrijdag 9 november 2018

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Dit event maakt deel uit van het thema:

Lunch, cultuur en kennis!

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Uitverkocht! vrijdag 9 november 2018 12:30 - 13:30