Conferentie: 'Co-Creating the City'

Hoe werkt co-creatie in de stedelijke praktijk?
(c) Randy Fath - Pakhuis de Zwijger

Over co-creatie als uitgangspunt voor het aanpakken van complexe stedelijke uitdagingen organiseert Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) een conferentie op donderdag 21 juni, in het kader van het meerdaagse festival WeMakeThe.City. In samenwerking met deBuren zijn Aline Muylaert en Wietse van Ransbeeck van CitizenLab (Gent) gastsprekers op de conferentie. Muylaert en Van Ransbeeck stonden begin dit jaar op de prestigieuze lijst '30 Under 30' van het financiële magazine Forbes. De Forbes '30 Under 30 Award' wordt ieder jaar uitgereikt aan jonge beloftevolle Europese vernieuwers die jonger zijn dan dertig en zich lieten opmerken door durf en vernieuwing.


Conferentie

Co-creatie als uitgangspunt voor het aanpakken van complexe stedelijke uitdagingen heeft de toekomst. Er is een groeiend besef dat samenwerkend stadmaken sociale innovatie verbetert en leidt tot een succesvollere, duurzamere en inclusievere stad. Kennisinstellingen, bedrijven, start-ups, MKB's, welzijnsorganisaties, sociale innovatoren en de overheid worden daarbij als gelijkwaardige partners beschouwd. Het totstandbrengen van een gelijk speelveld waar alle belanghebbenden echt kunnen samenwerken is voor veel steden de grootste opgave. Hoe werkt co-creatie in de stedelijke praktijk? Met welke innovatieve mechanismen experimenteren steden in Europa om co-creatie te verbeteren? En hoe kunnen deze experimenten uiteindelijk worden omgezet in bestuursmodellen?

Ook op WeMakeThe.City: VoxPop

Diezelfde donderdag vanaf 20:00 organiseren deBuren en Pakhuis de Zwijger de tweede editie van VoxPop over luchtvervuiling in Amsterdam en Brussel en de vraag hoe verschillende partijen in beide steden samen kunnen werken om meer ademruimte te creëren voor burgers. Gelijktijdig vinden in Brussel en Amsterdam twee debatten plaats over dit onderwerp, waarbij live uitwisseling plaatsvindt tussen beide podia.

 

Organisatie conferentie: Pakhuis de Zwijger i.s.m. deBuren & andere partners

Politiek & samenleving

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Meer info & gratis tickets via Pakhuis de Zwijger donderdag 21 juni 2018 09:30 - 17:15