De jaren 60 in beeld: Rocky road to Dublin

Documentaire in M-Museum met inleiding van Geert Buelens

Vijftig jaar na Mei '68 staan de jaren zestig weer volop in de belangstelling. Studentenprotesten, feminisme en zwart activisme schudden toen de boel op – en vandaag?

 

M en deBuren grijpen de publicatie van het monumentale boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis van Geert Buelens aan om dieper te graven in de kunst en cultuur van dat roemrijke decennium. We tonen documentaires, nodigen inspirerende gasten uit en gaan met de auteur zelf in gesprek over de erfenis van deze spraakmakende periode. 

Rocky road to Dublin (1967) van Peter Lennon is een film over de staatscensuur, de groteske uitwassen van het Ierse nationalisme en de alomtegenwoordigheid van de Kerk. Onderwerpen die tot onbegrip en verzet bij het Ierse establishment zouden leiden, maar de productie en ontvangst van Rocky Road to Dublin illustreren hoe de macht van de conservatieve instituties toch wordt uitgedaagd.

 

Engels gesproken | Ingeleid door Geert Buelens

 

Organisatie: deBuren en M – Museum Leuven. Met de steun van KU Leuven. De reeks werd samengesteld naar aanleiding van de publicatie De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis door Geert Buelens.
De erfenis van de jaren 60
Politiek & samenleving

Dit evenement vond plaats op donderdag 24 mei 2018

M Museum, Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven

Dit event maakt deel uit van het thema:

De erfenis van de jaren zestig

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Gratis, reserveer via bezoekm@leuven.be! donderdag 24 mei 2018 20:00 - 22:00