Geert Buelens over 'De jaren '60' op de Tilburgse Dag van de filosofie

De verbeelding aan de macht

In 2018 is het 50 jaar geleden dat de grote studentenrevolte in Parijs plaatsvond. De leus van deze revolte was ‘de verbeelding aan de macht’. Gefundenes fressen voor Geert Buelens natuurlijk, die op de Dag van de Filosofie in Tilburg een lezing geeft over de impact van die gebeurtenis en de erfenis van de jaren zestig vandaag. 

Deze lezing kadert mee in het thema 'De erfenis van de jaren '60', de overkoepelende vlag waaronder deBuren een reeks lezingen, interviews en andere publieksavonden organiseert naar aanleiding van de publicatie van Geert Buelens' magnum opus De jaren 60. Een cultuurgeschiedenis. Lees hier waarom deBuren dit voorjaar inzet op de jaren '60.

 

Het volledige programma van de Dag van de Filosofie is te raadplegen op hun website.

Geert Buelens

Geert Buelens is dichter, essayist en hoogleraar moderne Nederlandse Letterkunde in Utrecht en Stellenbosch. Hij promoveerde op het met de Vlaamse Cultuurprijs bekroonde Van Ostaijen tot heden. Zijn invloed op de Vlaamse poëzie (2001). Ook zijn boek Europa Europa!, over de dichters van de Eerste Wereldoorlog (2008), werd meermaals bekroond en is intussen vertaald in het Engels, Duits en Servisch. Dit voorjaar verscheen De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis, dat werd ontvangen als "een nieuw standaardwerk".

Een organisatie van deBuren, Ambo|Anthos Uitgevers en Tilburg University
De erfenis van de jaren 60
Politiek & samenleving
Literatuur

Dit evenement is
afgelopen!

Dit event maakt deel uit van het thema:

De erfenis van de jaren zestig

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Koop nu je tickets! zaterdag 21 april 2018 16:45 - 17:30