De jaren zestig in beeld

deBuren en M Museum brengen de jaren zestig in beeld

Vijftig jaar na Mei 68 herdenken deBuren en M-Museum deze mijlpaal met een reeks filmavonden, documentaires en debatten, in een poging om het beeld van de jaren zestig bij te stellen.

 

Op 26 april bijten Geert Buelens en Klara-coryfee Lies Steppe de spits af met een diepgaand gesprek, afgewisseld met voor de gelegenheid zorgvuldig geselecteerde beeldfragmenten. Anke Verschueren opent de avond.

“Om de jaren 60 te begrijpen zijn internationale kassasuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk als Bob Dylan, Provo en de minirok.” Geert Buelens

De reeks in M Museum in Cinema Zed kadert mee in het thema 'De erfenis van de jaren '60', de overkoepelende vlag waaronder deBuren een reeks lezingen, interviews en andere publieksavonden organiseert naar aanleiding van de publicatie van Geert Buelens' magnum opus De jaren 60. Een cultuurgeschiedenis. Lees hier waarom deBuren dit voorjaar inzet op de jaren '60.

Voorafgaand aan het met tal van opvallende beeldfragmenten gelardeerde gesprek tussen Lies Steppe en Geert Buelens, houdt de Vlaamse schrijfster en radiomaakster Anke Verschueren een jazzy voordracht over Charles Mingus. Verschueren behaalde een master Nederlands aan de UA en studeert nu Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium.

Politiek & samenleving
Literatuur

Dit evenement is
afgelopen!

Dit event maakt deel uit van het thema:

De erfenis van de jaren zestig

Bekijk het thema
Vertel het verder:
Reserveer je plaatsje via M Museum donderdag 26 april 2018 20:00 - 22:30