'Het beste land ter wereld', discussie met Jean-Luc Dehaene, Yves Desmet, Bart Dirks & Dylan van Eijkeren

Op 3 maart wordt Het beste land ter wereld - een reis door België bij deBuren gepresenteerd, in samenwerking met Uitgeverij De Geus. Auteur Dylan van Eijkeren gaat die avond over de bevindingen in zijn boek in discussie met een prominent Vlaams-Nederlands panel, bestaande uit:

Jean-Luc Dehaene, voormalig Belgisch premier, lid van het Europees Parlement
Yves Desmet,  politiek hoofdredacteur de Morgen
Bart Dirks, correspondent voor de Volkskrant in Brussel

Moderator is Nele Hendrickx, redacteur van De Geus en voormalig VRT-journalist.

Over het boek
(© tekst uitgeverij de Geus)
Voor de derde keer in zijn leven nam Dylan van Eijkeren ontslag om een boek te schrijven. Na eerdere reisboeken over Duitsland en over Suriname, Aruba en de Antillen, vond hij ook dit keer een land dat alles met Nederland te maken heeft: België. Hij zocht naar wat België tot België maakt in een tijd waarin het land op splitsen staat. Drie winterse maanden en 5000 kilometer lang reisde hij van de Oostkantons naar Wallonië, en van Brussel naar Vlaanderen. Tussen alle stortbuien door komt hij tot het inzicht wat het grote probleem van België is. En hij ontdekt hoe het mogelijk is dat België ondanks zijn verdeeldheid Het Beste Land Ter Wereld is.

Dylan van Eijkeren (1967) was verslaggever bij onder meer Privé, Nieuwe Revu en Elsevier. Bij het laatste tijdschrift nam hij eind 2003 ontslag om zijn reis door Duitsland te kunnen maken en het boek De enige gast te schrijven. Het werd zeer positief ontvangen en genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs. Daarna was Van Eijkeren onder meer redacteur bij Esquire, en schreef hij Witboi: Hoe de West werd verloren. Het beste land ter wereld is zijn derde boek.

www.degeus.nl

Foto's

Dit evenement vond plaats op maandag 3 maart 2008

deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel

Vertel het verder: