De Kortste Nacht

Kortfilmtoppers, in twee steden tegelijk!

Korte nachten vragen om korte films.

Voor de derde keer op rij slaan het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en Go Short - International Short Film Festival Nijmegen de handen in elkaar voor een selectie straffe Vlaamse en Nederlandse kortfilms, gelijktijdig vertoond in Cinema Zed (Leuven) en LUX (Nijmegen). Een aantal makers is van de partij voor een Q&A met het publiek. Wie toe is aan ontspanning, die weet waarheen! 

Programma:

 

KIEM HOLIJANDA
Sarah Veltmeyer / Nederland / Fictie / 2017 / 14’

 

Kort drama over de broers Andi (13) en Florist (20), die in een arm en verlaten dorp in Kosovo wonen. Door melk te verkopen verdienen ze net genoeg om hun familie te onderhouden. Andi hangt na het werk vooral rond en droomt van een mobiele telefoon, omdat hij daarmee de door de Kim Holland-reclame beloofde vijf gratis geile minuten kan aanschouwen. Ook Florist hunkert naar Holland, of beter gezegd: naar Nederland, want hij loopt met plannen rond om Kosovo en zijn familie vaarwel te zeggen.

 

Kiem Hoiljanda

BLOEM?
Jorn Leeuwerink / Nederland / Animatie / 2017 / 6’

 

Midden in het bos staat een bloem. Als deze plots verdwijnt is Muis erg verdrietig. Vogel biedt aan te helpen met zoeken. Niemand weet waar de bloem is en steeds meer dieren zoeken mee. Dan denken ze de bloem gevonden te hebben en loopt de boel gruwelijk uit de hand.

Bloem?

HALLO SALAAM
Kim Brand / Nederland / Documentaire / 2017 / 15’

 

Sil (10) en Merlijn (11) staan op de vooravond van een grote reis; ze gaan vier dagen naar een vluchtelingenkamp op Lesbos. Via hun moeders – die beiden vrijwilligen in vluchtelingenkampen – kennen ze de verhalen over de kinderen die daar leven. Nu willen ze het zelf zien en ervaren. Hoe is het om in een kamp te wonen? Eerste ontmoetingen als het uitdelen van eten en voorzichtig groeten, groeien al snel uit tot spel en goede gesprekken in meerdere talen. Het begin van een vriendschap?

Hallo Salaam

LOST IN THE MIDDLE
Senne Dehandschutter / België / Fictie / 2017 / 16’

 

2011. Steven en Abdel, twee Vlaamse twintigers, reizen naar het onrustige Syrië. De ene als onervaren fotojournalist, de andere als strijder tegen Assad. Toch hebben de twee meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

 

(pauze)

 

Lost in the Middle

MAY DAY
Fedrik De Beul, Olivier Magis / België / Fictie / 2017 / 22’

 

In de woonkamer van Thierry zijn verschillende mensen samen gekomen. Ze kennen elkaar niet, maar hopen allemaal dezelfde droom te kunnen waarmaken. Maar we zijn in Brussel... en daar loopt niets zoals gepland.

May Day

DE SPELENDE MENS
Sanne Rovers / Nederland / Documentaire / 2017 / 26’

 

Een weekend als Viking door het leven of crossen door een modderpoel: de een gaat er helemaal in op, de ander vindt het een wonderlijk tijdverdrijf. De Spelende Mens neemt je mee langs waaghalzen, vrije geesten en noeste knutselaars; volwassenen die zich volledig overgeven aan het spel. Soms zo erg dat de toeschouwer zich afvraagt: wat bezielt de spelende mens?

De spelende mens

WILDEBEEST
Nicolas Keppens, Matthias Phlips / België / Fictie / 2017 / 20’

 

Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.

Wildebeest
Organisatie: deBuren, Internationaal Kortfilmfestival Leuven en Go Short – International Short Film Festival Nijmegen.

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Meer info en reserveren: www.goshort.nl donderdag 21 juni 2018 20:00 - 22:00