Moeten we bang zijn voor kunstmatige intelligentie?

Lezing door Alix Rübsaam

Volgens Elon Musk en Stephen Hawking wordt de mens binnenkort overtroefd door kunstmatige intelligentie. Dit roept vragen op over wat ons menselijk maakt, en waar de grens ligt tussen de mens en zijn gereedschap. Wat betekent het voor ons als technologie straks typisch menselijke activiteiten als werk en onderwijs overneemt?

Lezing door Alix Rübsaam, onderzoeker post-humanisme en filosofie van technologie aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend een kritisch interview.

 

Tickets | Voorverkoop: €5/€3 met reductie (-26/65+/werkzoekenden) | Aan de deur: €7 of €5 met reductie.

 

Over de spreker:

Alix Rübsaam

Alix Rübsaam is onderzoeker op het gebied van het post-humanisme en de filosofie van technologie. Ze is een PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam en momenteel betrokken bij de Amsterdam School for Cultural Analysis. Ze geeft lezingen over onderwerpen als disruptie, HR en Artificial Intelligence, waarbij de nadruk altijd ligt op het het grensgebied tussen computer en mens. Haar huidige onderzoek focust op het snijvlak van mens en technologie, met name waarbij de technologie het functioneren van de mens aanvult en verbetert. We kunnen hedendaagse technologie plaatsen in een lange lijn van gereedschappen waarmee we het menselijk kunnen en handelen vergroten. Tot nu toe werden deze gereedschappen slechts als verlengstuk gezien, maar de huidige technologie grijpt steeds verder in in ons handelen en kan ons denken zelfs gedeeltelijk overnemen. Wat betekent het dan nog om mens te zijn? In deze context onderzoekt Alix onder andere de sociale en culturele impact van AI.

Politiek & samenleving

dinsdag 08 mei 2018

19:30 - 21:00

deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Vertel het verder:
Koop nu je tickets! dinsdag 08 mei 2018 19:30 - 21:00