35 jaar Het verdriet van België in Kortrijk

Wandel door het decor van deze iconische roman met Hugo Claus en Cees Nooteboom

In april 1983 gingen Cees Nooteboom en Hugo Claus twee dagen lang in gesprek met elkaar. Het duo wandelde langs plekken in Kortrijk die een rol spelen in Claus' Het verdriet van België om er de werkelijkheid te toetsen aan die van de roman. BRT-radioman Bob de Groof nam hun gesprekken op.

 

Het resultaat? Een radioreeks die destijds werd uitgezonden in het Radio 2-programma Het Vertoon. Een podcast avant la lettre.

 

Samen met de stad Kortrijk, VRT en De Bezige Bij snorden we deze opnames op. Wat we hoorden was verrassend: de tijd heeft schijnbaar geen invloed gehad op de gesprekken tussen Claus en Nooteboom, integendeel. Ze kregen een soort van tijdloosheid over zich, waardoor het ook vandaag nog enorm relevante opnames zijn. Zo relevant dat deBuren, samen met radiomaakster Eva Moeraert, de opnames omzet in een geluidswandeling, die gratis te downloaden is via de websites van deBuren, de stad Kortrijk en VRT.

 

-          Op 17 en 18 maart lanceren we de wandeling met een resem aan activiteiten in Kortrijk.

-          Het weekend ervoor, op 10 maart, is deBuren vertegenwoordigd in Kortrijk tijdens het Memento Festival, waar Hugo Claus ook herdacht wordt.

Organisatie: deBuren, VRT, Stad Kortrijk en De Bezige Bij.

zaterdag 17 maart 2018 t/m zondag 18 maart 2018

00:00 - 00:00

Kortrijk

Vertel het verder: