Global sounds?! | Het Nieuwe Programmeren

We duiken in de wereld van Global Sounds

 

Hoe haal je de wereld binnen in je aanbod en hoe maak je daarbij – ook op ethisch vlak – de juiste keuzes?

 

‘Het Nieuwe Programmeren’ is een zoektocht naar meer diversiteit, interculturaliteit, meer vrouwen op een podium, connectie met de stad, nieuwe samenwerkingsverbanden, participatie én global sounds. Global Sounds: een modewoord of de sleutel om een diverser publiek aan te trekken? En wat zijn Global Sounds precies? Trekt een Afrikaanse band per definitie een Afrikaans publiek?

Programmatoren worstelen ermee, maken soms radicale keuzes of raken de koers kwijt. Voor wie de poort openzet is het een avontuurlijke trip met vallen en opstaan. Het is vooral ook een kennismaking met nieuwe spelers in het veld, nieuwe partners én een zoektocht naar nieuwe publieken.

 

Gonzo (circus), deBuren en concertzaal AB nodigen je uit om je een namiddag onder te dompelen in Het Nieuwe Programmeren en Global Sounds. Gastheer Kurt Overbergh (Artistiek Directeur AB) geeft een keynote over zijn artistieke ontdekkingstocht, de nieuwe artistieke koers die het huis de jongste jaren vaart en vooral de trage stappen vooruit die hij daarin ervaart. De Belgisch-Congolese muzikant/auteur Cedrik Fermont runt vanuit Berlijn Syrphe, een platform voor experimentele muziek met een focus op Azië en Afrika. Hij publiceerde tevens het felgesmaakte boek Not Your World Music: Noise In South East Asia. Een sprekende titel die al een idee geeft over hoe hij Global Sounds ziet.

 

Ook Nathalie Hartjes en Els Rochette hebben hun komst bevestigd. Hartjens is directeur van het Rotterdamse MAMA, platform voor visuele cultuur en de thuisbasis voor een nieuwe generatie kunstenaars. Onder haar directie werd de koers afgestemd op inclusiviteit. Zo startte ze met een volledig nieuw samengesteld bestuur, dit in samenwerking met de grassroots media start-up Studio Narrative; een proces dat op zijn beurt leidde tot nieuwe inzichten in HR-beleid. Els Rochette is coördinatrice van Globe Aroma, een open kunstenhuis en een ontmoetingsplatform waar participatieve kunstprojecten ontwikkeld worden met en voor nieuwkomers en Brusselaars , ditonder (bege)leiding van een professioneel kunstenaar. Globe Aroma is ook een (werk)plaats voor nieuwkomers-kunstenaars en een alternatieve presentatieplek.

 

Organisatie: AB, deBuren en Gonzo (circus).
Cultuurbeleid

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Uitverkocht! zondag 14 januari 2018 12:00 - 18:30