Worstelen met God: Het christendom

Gelovigen in gesprek over hun worstelingen

Voor wie nog geloofde - het woord is bewust gekozen – dat secularisering religie stukje bij beetje zou verdringen zijn het boeiende tijden. Steeds meer mensen zijn op zoek naar zingeving en verdieping. Hebben mensen die hun geloof hebben afgelegd een kind met het badwater weggegooid? En zo ja, wat zou dat kind ons vandaag te vertellen hebben? Ligt het in een rieten mandje, klaar om te worden teruggevonden?

 

deBuren lanceert in 2018 een reizend programma over religie in de 21e eeuw. We belichten religie vanuit de grote verhalen, de schragende filosofieën, vanuit individuele spirituele ervaringen van mensen, vanuit wetenschap, muziek en slam.

Een theoloog of imam, een ervarings- of een academisch expert opent de avond met een lezing over over waar hij/zij mee worstelt in zijn/haar geloof. Een verhaal dat moeilijk te verteren is, een personage dat zich niet laat kennen of begrijpen? Een irrelevant of verkeerd begrepen gebruik? Een frustratie? Een luisterend panel bestaande uit gelovigen uit andere stromingen reflecteert hierover samen met het publiek.

Het christendom bijt de spits af, met een inleidende lezing door publiek theoloog Janneke Stegeman over haar worstelingen. Reflecties door Anya Topolski (Radboud Universiteit Nijmegen), Gents imam Khalid Benhaddou (El Fath moskee, Gent) en hoogleraar Paul van der Velde (indoloog en boeddhisme-expert, Radboud Universiteit Nijmegen). Met slam poetry van Belgisch kampioen (2017) Poetry Slam én tweede finalist Europees Kamioenschap Poetry Slam (2017) Lisette Ma Neza.

 

Organisatie: deBuren en De Roma.
Worstelen met God
Filosofie & religie

woensdag 18 april 2018

20:00 - 22:00

De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Vertel het verder:
Tickets €5,- Reserveren op www.deroma.be woensdag 18 april 2018 20:00 - 22:00