MO*lezing: Écht nieuws in tijden van conflict

Met Amira Hass en Laila Ben Allal
© Ruth Govaerts

Hoe kunnen journalisten het publiek van betrouwbare informatie en genuanceerde duiding voorzien?

Sinds de verkiezingscampagne van Donald Trump is de term ‘fake nieuws’ niet meer uit de dagelijkse actualiteit verdwenen. De term wordt vandaag niet alleen door Trump en zijn achterban gebruikt, maar door steeds meer krachten die kritiek hebben op de media en hun berichtgeving. Dit leidt ertoe dat de zoektocht naar écht nieuws opnieuw tot de kern van de journalistiek en de opdracht van media komt te staan.

 

Vooral in de context van oorlog, conflict en gewelddadige polarisatie is de waarheid moeilijk te vinden en is volledige objectiviteit wellicht onmogelijk, maar hoe kunnen journalisten in zo’n omstandigheden het publiek van betrouwbare informatie en genuanceerde duiding voorzien? 

 

In deze MO*lezing zullen vier journalisten op die belangrijke vraag hun antwoord geven. De Israëlische topjournaliste Amira Hass (Haaretz) en de Belgisch-Marokkaanse journaliste Laila Ben Allal (CNN) verzorgen de key note lezingen. MO*journalisten Tine Danckaers en Samira Bendadi lezen een persoonlijke column voor. De avond wordt in goede banen geleid door MO*hoofdredacteur Gie Goris.

 

Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de rol van de journalistiek in de 21ste eeuw.

 

Taal: Engels

Tickets: €5 pp

 

Partners: MO*, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Zuidcafé en De Roma.

Politiek & samenleving
Media

Dit evenement vond plaats op dinsdag 5 december 2017

De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Vertel het verder:
Koop hier je ticket dinsdag 5 december 2017 20:00 - 22:00