De woorden en de wegen

Openingsprogramma Stichting Perdu in samenwerking met deBuren en Kunsttijdschrift Vlaanderen

 

Hoe word je dichter? Welke wegen staan je in het huidige literaire landschap ter beschikking om te gaan publiceren, te gaan optreden, of beter te worden als jonge dichter? En hoe vormen de tijdelijke gemeenschappen van de poëzie – de schrijfopleiding, de poetryslamwereld, het chapbookcircuit, het digitale tijdschrift – het schrijverschap van hedendaagse dichters?

In De woorden en de wegen, een themanummer van Kunsttijdschrift Vlaanderen, onderzochten Xavier Roelens en Laurens Ham deze vragen.

 

Voor het openingsprogramma van hun nieuwe seizoen, slaan Stichting Perdu, deBuren en Kunsttijdschrift de handen in elkaar. Met dit themanummer als inspiratiebron onderzoeken ze op welke manieren ongedebuteerde stemmen in een veranderend literair klimaat zich naar hun publiek navigeren.


Vlaamse en Nederlandse dichters en essayisten, waaronder Dominique De Groen, Çağlar Köseoğlu, Roelof ten Napel Anton Steen, Radna Diels, Runa Svetlikova en Harm Hendrik ten Napel, gaan met elkaar in gesprek over de richting van de jonge poëzie, over de manieren waarop gemeenschappen kunnen ontstaan en weer ontbinden, en over het praktische en ideologische bestaan van de dichter vandaag.

 

Een samenwerking van Stichting Perdu, deBuren en Kunsttijdschrift Vlaanderen
Literatuur

Dit evenement is
afgelopen!

Vertel het verder:
Koop je tickets via Perdu! vrijdag 22 september 2017 20:00 - 22:30